De twee co-creators van de The Last of Us-serie Craig Mazin en Neil Druckmann hebben bekendgemaakt dat het tweede seizoen uit zeven afleveringen zal bestaan. Dat klinkt weinig, maar wees niet getreurd, de makers hebben aangegeven meerdere seizoenen te willen maken en sluiten zelfs een vierde seizoen niet uit. Het tweede seizoen wordt op dit moment nog gefilmd en zal waarschijnlijk in 2025 verschijnen op HBO. Maar wat weten we eigenlijk nog meer over dit seizoen? Hieronder een overzicht.

Foto’s: HBO

Uiteraard zullen Pedro Pascal en Bella Ramsey hun rollen als Joel en Ellie weer vertolken en dit zijn de eerste twee afbeeldingen die zijn vrijgegeven van hun personages in seizoen twee. Net zoals de tweede game, heeft Joel (Pedro) wat langer haar en ziet Ellie (Bella) er wat ouder uit.

Dat het tweede seizoen korter is, zal misschien menig fan zorgen doen maken, maar volgens de makers zijn deze zorgen nergens voor nodig. Het bronmateriaal van de tweede game, is een stuk uitgebreider en het plan is om het verhaal over meerdere seizoenen te verspreiden.

Mazin vertelde aan de entertainment nieuws website Deadline dat het verhaalmateriaal uit de tweede game zoveel meer is dan de eerste game, dat één van de eerste dingen is die ze moesten doen is uitzoeken hoe ze dat verhaal over de seizoenen heen konden vertellen. Hiervoor is het vereist om naar natuurlijke breekpunten te zoeken, en zoals ze dit seizoen hebben uiteengezet, voelde het voor de makers logisch om het eerste gedeelte van het verhaal te vertellen in zeven afleveringen. Mazin gaf ook aan dat ze ervoor willen zorgen dat elke aflevering als een film aanvoelt. Eén van de afleveringen uit het tweede seizoen zal volgens hem dan ook opmerkelijk lang zijn.

The Last of Us Part II is in 2020 uitgebracht door Naughty Dog en speelt zich vijf jaar na de gebeurtenissen van de eerste game af en vijfentwintig jaar nadat de uitbraak van het virus heeft plaatsgevonden. Seizoen twee zal zich dus richten op het verhaal van de tweede game en een voortzetting zijn van de liefde uit het eerste seizoen, maar dan de keerzijde van de medaille. Waar onvoorwaardelijke liefde centraal stond in het eerste seizoen, zal wraak dat zijn in het tweede seizoen.

Screenshot uit The Last of Us Part II

Er zullen ook nieuwe personages worden geïntroduceerd, waarvan een aantal al bekendgemaakt zijn. Zo zal Kaitlyn Dever de rol van Abby op zich nemen. Zij is één van de speelbare personages is in The Last of Us Part II en een bekwame soldaat, die de wereld nogal zwart/wit ziet en uit is op wraak. In de game werd zij vertolkt door Laura Bailey.

Daarnaast is ook Young Mazino toegevoegd aan de cast van de serie. Hij zal Jesse spelen, die een steunpilaar is van zijn gemeenschap en die de behoeften van iedereen boven die van hemzelf stelt, soms tegen een verschrikkelijke prijs. In de game wordt Jesse gespeeld door Stephen Chang.

Het derde belangrijke nieuwe personage dat we gaan tegenkomen in seizoen twee is Dina. Zij zal worden gespeeld door Isabela Merced. Dina is de vriendin van Ellie en de ex van Jesse, en is een vrijzinnige geest wiens toewijding aan Ellie op de proef zal worden gesteld door de wreedheid van de wereld waarin ze leven. In de game wordt ze gespeeld door Shannon Woodward.

Andere personages waarvan we de bijbehorende acteurs al weten zijn Manny (Danny Ramirez), Mel (Ariela Barer), Nora (Tati Gabrielle) en Owen (Spencer Lord). Daarnaast zal Jeffrey Wright weer zijn rol als Isaac vertolken, net zoals in de tweede game.

Een andere bijzondere casting is Catherine O’Hara. Vooralsnog is niet bekendgemaakt welke rol zij gaat spelen, maar ik vermoed dat zij de profeet van de Seraphites gaat spelen. De Seraphites (ook wel Scars genoemd) zijn een zijn een primitivistische sekte en één van de facties waar de speler mee te maken krijgt in The Last of Us Part II.

Een precieze releasedatum is nog niet bekendgemaakt voor het tweede seizoen. Wel staat het seizoen gepland om uitgebracht te worden in 2025. Wij zijn heel benieuwd!

The Last of Us speelt zich af in een post-apocalyptische wereld, waarin de relatie tussen Joel en Ellie centraal staat. Joel is in eerste instantie ingehuurd om het 14-jarige meisje uit een quarantainezone te smokkelen, maar al snel wordt dit een emotionele en soms brute reis, aangezien ze op elkaar aangewezen zijn en er alles aan moeten doen om te overleven. De game heeft inmiddels al meerdere Game of the Year-awards gewonnen en is al meer dan 17 miljoen verkocht, sinds de originele release op PlayStation 3 en de remaster op PlayStation 4. The Last of Us is inmiddels ook al voorzien van een remake voor de PlayStation 5 en PC (Steam).

Voor het eerste seizoen hebben we per aflevering een overzicht gemaakt van easter eggs die in elke aflevering te vinden zijn. Benieuwd? Bekijk ze dan hier:
Aflevering 1
Aflevering 2
Aflevering 3
Aflevering 4
Aflevering 5
Aflevering 6
Aflevering 7
Aflevering 8
Aflevering 9

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.