Iedereen inmiddels bijgekomen van deze emotionele derde aflevering van The Last of Us? Wij hadden even een momentje nodig. Ondanks dat deze aflevering een flinke detour was van de evenementen in de game, zaten er toch ook weer wat easter eggs verstopt en wederom hebben wij ze voor jullie opgesomd.

Zoals gewoonlijk, pas op voor mogelijke spoilers, mocht je deze aflevering nog niet bekeken hebben.

Op zoek naar onderdelen

Wat als eerste opviel, is dat de nadruk van het begin van de aflevering lag op het vinden van onderdelen en andere overlevingsmiddelen. Zo heeft Joel ook een paar jaar terug wat goederen verstopt in een verlaten gebouw. Daarnaast lijkt de accu, die ze nodig hebben voor de truck van Bill, stuk te zijn en probeert Joel de accu te maken. Met succes! Dit soort momenten voelen heel erg game-achtig aan, aangezien spelers in de The Last of Us-games ook allerlei voorwerpen bij elkaar te sprokkelen, om zo bepaalde uitrustingen in elkaar te knutselen en te maken.

Bron: HBO
Frank

Op zich is natuurlijk het personage Bill een wandelende easter egg, inclusief zijn boobytraps en redneck-achtige verschijning, maar dat we Frank hebben mogen leren kennen in de serie vind ik heel bijzonder. Het bestaan van Frank in de game blijkt namelijk alleen door het vinden van een brief; een zelfmoordbrief. Daaruit blijkt dat Bill een partner/geliefde had, genaamd Frank en dat hij dus een einde aan zijn leven heeft gemaakt. Het is een heel andere plotwending dan wat we uiteindelijk in de serie voorgeschoteld kregen, maar persoonlijk vind ik dat ze beide personages eer aangedaan hebben.

Iconische outfits

Het is in deze aflevering dat Joel en Ellie hun iconische outfits krijgen, die we gewend zijn uit de eerste The Last of Us-game. Nadat ze het huis van Bill en Frank hebben gevonden, krijgen ze eindelijk de mogelijkheid om op te frissen en ze vinden wat nieuwe kleding, die Bill en Frank hebben achtergelaten.

Bron: HBO
Mortal Kombat II arcadekast

Joel en Ellie maken in het begin van de aflevering al snel een stop bij een verlaten gebouw, waar Joel destijds wat goederen heeft verstopt. Eenmaal binnen, ziet Ellie een oude arcadekast staat en rent ze er naartoe. Het blijkt niet zomaar een arcadekast te zijn, maar een van Mortal Kombat II. Ze legt uit aan Joel dat een vriendin van haar altijd verhalen vertelde over deze game. Zonder nog verder namen te benoemen, weten spelers van The Last of Us: Left Behind dat dit een verwijzing is naar Riley, Ellie’s beste vriendin en geliefde.

Ruimteschip

Als Joel en Ellie op een gegeven moment de truck van Bill hebben gemaakt en de accu is opgeladen, zetten ze hun reis voort. Het is voor Ellie de eerste keer dat ze in een auto zit en frunnikt aan alles wat los en vast zit. Daarbij merkt ze ook op dat de auto net een ruimteschip is. Kijkers die The Last of Us: Part II gespeeld hebben zullen daar zeker op aanslaan, aangezien daar een prachtig en emotioneel moment voorbijkomt waarin Joel Ellie meeneemt naar een museum en hij een verrassing voor haar heeft. Het museum heeft namelijk ook een ruimtevoertuig, waar ze samen inkruipen (inclusief bijbehorende outfits) en Joel geeft Ellie een cassettebandje in een Walkman, waar audio opstaat van een shuttle lancering. Hiermee kan Ellie even ontsnappen en zich inbeelden hoe het is om de ruimte in te gaan.

Screenshot uit The Last of Us Remastered
Het raam

Aan het einde van aflevering drie, zoomt de camera uit en zien we een raam waar wat gordijntjes zachtjes heen en weer bewegen in de wind. Dit shot leek wel ontzettend veel op het titelscherm van de eerste The Last of Us-game. Wie had gedacht dat een raam en wat gordijnen zo emotioneel beladen kon zijn.

En dat waren de easter eggs die wij in deze aflevering gespot hebben. Zijn we er een paar vergeten? Welke easter eggs hebben jullie weten te vinden of welke details zijn jullie opgevallen? Laat het ons vooral weten!

Alle easter eggs tot nu toe op een rijtje:
Aflevering 1
Aflevering 2

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.