Het is bijna Pasen en dat betekent voor velen: PAASEIEREN ZOEKEN! Het leek ons dan ook leuk om – in plaats van daadwerkelijk eieren te zoeken – een aantal leuke easter eggs in games op te sporen en uit te lichten. Voor degenen die niet weten wat een zogenaamde easter egg is; soms kom je als speler verborgen boodschappen tegen of verwijzingen naar andere games (en andere popcultuur zoals films). Een grapje van de ontwikkelaars dus eigenlijk!

The Witcher 3: Wild Hunt

In The Witcher 3: Wild Hunt zijn talloze easter eggs te vinden, van verwijzingen naar andere games als Baldur’s Gate tot aan portretten van de ontwikkelaars van de game. Een van de meest interessante easter eggs vind ik persoonlijk de hint naar Cyberpunk 2077 – ook een game van de Poolse ontwikkelaar CD Projekt RED – die op dat moment nog in een vroeg stadium van ontwikkeling bevond. Ciri – één van de belangrijkste personages uit The Witcher 3 – kan namelijk door tijd en ruimte reizen en tijdens een gesprek met Geralt vertelt ze over een wereld met vliegende voertuigen en mensen met metaal in hun hoofd. In Cyberpunk 2077 zijn er inderdaad vliegende voertuigen en speelt lichaamsmodificatie een grote rol. Misschien wat ver gezocht, maar aan de andere kant misschien juist iets te toevallig? Omgekeerd is Ciri ook terug te vinden in Cyberpunk 2077. Ze staat namelijk op de voorpagina van een tijdschrift die spelers kunnen vinden in de game.

The Elder Scrolls V: Skyrim

Fus Ro Dah! In The Elder Scrolls V: Skyrim zijn ook ontzettend veel easter eggs te vinden, waaronder een aantal verwijzingen naar The Lord of the Rings. Zo is er in Whiterun een enorme boom te vinden, genaamd Gildergreen. Hoewel het het oudste levende ding in Skyrim is, is de boom stevende. Dit doet wel erg denken aan de legendarische White Tree in Minas Tirith, in The Lord of the Rings: Return of the King. Een andere leuke Lord of the Rings-easter egg is te horen tijdens de quest Battle for Whiterun. Als personages Hadvar en Ralof bij de stadsmuur staan na het gevecht, zegt de een tegen de ander “I’m pretty sure I killed more than you. I was counting,” wat natuurlijk een verwijzing is naar de vriendschappelijke competitie tussen Legolas en Gimli. Whiterun is overigens op zich al een LOTR-easter egg op zich; de stad doet namelijk erg denken aan Edoras, de hoofdstad van Rohan. Verder is een andere leuke easter egg natuurlijk de verwijzing naar Gollum. Tijdens de quest A Night To Remember, krijg de speler de taak om een trouwring te bemachtigen van een zogenaamde Hagraven. Zij geeft deze ring echter niet zo makkelijk op en verwijst naar de ring als haar “precious”.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

The Legend of Zelda: Breath of the Wild speelt zich jaren af na de gebeurtenissen van Ocarina of Time en dat de games op een of andere manier toch verbonden zijn met elkaar blijkt uit een aantal easter eggs die te vinden zijn in Breath of the Wild. Zo zijn er een aantal ruïnes te bezoeken in de game, als je natuurlijk weet waar je moet zoeken. Eén van de meest voor de hand liggende ruïne is de klassieke Temple of Time, bekend uit Ocarina of Time en als je goed luistert, hoor je nog steeds de melodie van Song of Time op de achtergrond spelen. Een andere locatie uit Ocarina of Time die als ruïne terug te vinden is in Breath of the Wild, is de Lon Lon Ranch. In zijn huidige staat misschien een beetje verdrietig om doorheen te rijden, maar zorgt desalniettemin voor een mooi nostalgisch moment.

The Last of Us Part 1

Goed oplettende spelers, die graag op onderzoek uitgaan en elk hoekje van de game willen ontdekken, zullen al snel deze easter egg tegenkomen in The Last of Us Part 1. In de kinderkamer van een verlaten huis staan namelijk popjes van personages uit andere Naughty Dog games, namelijk Nathan Drake (uit Uncharted), en Jak en Daxter. In de game zijn overigens meer van dat soort easter eggs te vinden, zo kunnen spelers stoffige PlayStation 3’s tegenkomen, waar dan Uncharted-games naast liggen. In de uitbreiding Left Behind, hangt er zelfs een Nathan Drake kostuum in een verkleedwinkel. Helaas kunnen spelers deze avontuurlijke outfit niet aantrekken.

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 speelt zich af in een futuristische sci-fi-wereld en het is dan ook niet zo gek dat de game af en toe doet denken aan de film Blade Runner, uit 1982. In de game zijn zelfs meerdere verwijzingen te vinden naar deze klassieker, maar de gaafste easter egg is toch wel die van Roy Batty. Spelers kunnen deze easter egg vinden, helemaal bovenop het dak van het verlaten Advocet Hotel. Het begint spontaan te regenen en je ziet een halfnaakt personage op de grond zitten, die verdacht veel lijkt op Roy Batty (gespeeld in Blade Runner door onze Rutger Hauer). In de film zit hij er praktisch hetzelfde bij en levert hij de iconische ‘tears in rain’ monoloog, wat tevens de laatste woorden zijn van dit personage. Voor fans van de film natuurlijk een kippenvelmomentje om dit moment zo aan te treffen in Cyberpunk 2077.

Welke easter eggs vind jij het leukst om tegen te komen en hebben jou het meest verrast? Laat het ons vooral weten in de comments

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.