Het gaat ineens hard met het eerste seizoen van The Last of Us. Afgelopen maandag werd de inmiddels zevende aflevering uitgezonden via HBO en kwamen daarbij meer te weten over Ellie en wat ze meegemaakt heeft voordat Joel op haar pad kwam. Natuurlijk waren er ook weer de nodige easter eggs te spotten en wij hebben er een aantal op een rijtje gezet.

Let op: dit artikel kan spoilers bevatten voor zowel de serie als de The Last of Us-games!

Bron: HBO
Left Behind

Deze aflevering, toepasselijk genaamd ‘Left Behind’, richtte zich vooral op de tijd die Ellie doorbrengt in het FEDRA-kamp in Boston en is gebaseerd op de gelijknamige DLC van de eerste game. Kijkers ontmoeten de beste vriendin van Ellie, genaamd Riley, waar ook al eerder in de serie subtiel naar gehint is. In de The Last of Us: Left Behind DLC ontmoeten spelers op dezelfde manier dit personage en nemen een kijkje in het verleden van Ellie. De aflevering blijft trouw aan de DLC en we komen er op treurige wijze achter dat dit de mooiste en slechtste dag van hun leven blijkt te zijn.

Mortal Kombat II

Eerder al in aflevering 3 werd er gehint naar het achtergrondverhaal van Ellie en het bestaan van Riley, waarbij ze enthousiast naar een Mortal Kombat II arcadekast toe rent. Ze legt uit aan Joel dat een vriendin van haar altijd verhalen vertelde over deze game en in deze zevende aflevering zien we Ellie en Riley samen de game spelen in de arcadehal van het winkelcentrum.

Take On Me

Ellie maakt graag gebruik van haar Walkman en we zien op een gegeven moment haar kleine collectie cassettebandjes. Één daarvan is Headlines and Deadlines: The Hits of A-ha waar natuurlijk de hit ‘Take On Me’ staat van de band A-ha. Dit nummer wordt ook gebruikt als Ellie samen met Riley het winkelcentrum verkennen en Ellie verwonderd gebruik maakt van de roltrappen. Kijkers die de tweede game gespeeld hebben, zullen dit gelijk herkennen als een verwijzing naar een belangrijk moment in The Last of Us Part II.

Bron: HBO
Schuilplaats

In de openingsscène van deze aflevering zien we Ellie zorgen voor de gewonde Joel. Ze heeft hem in veiligheid weten te brengen door hem naar de kelder van een verlaten huisje te slepen. Deze locatie is bijna identiek aan de plek van de eerste game waar dit moment zich afspeelt. Zelfs het opblaasmatras waar Joel op ligt komt overeen.

Dino’s en planeten

Vooral de kamer van Ellie zat bommetje vol met verwijzingen naar de game en ook vooral een iconische scène uit The Last of Us Part II. Zo hing Ellie’s muur vol posters met planeten en dinosauriërs. In The Last of Us Part II neemt Joel haar namelijk mee naar een museum vol dinosauriërskeletten en er is zelfs een ruimte-afdeling, wat tot een prachtig en emotioneel moment leidt. Hij nam haar hier mee naartoe als verrassing voor haar verjaardag.

Zaklamp

Een iconisch gameplayelement uit The Last of Us-games was in deze aflevering terug te zien. In de games hebben spelers ook een zaklamp tot hun beschikking, maar heeft deze soms kuren. Om de zaklamp weer werkend te krijgen, moeten spelers de controller tegen hun hand slaan, net zoals Ellie dat doet in deze aflevering.

Dat waren de easter eggs die wij gevonden hebben in de inmiddels zevende aflevering van The Last of Us! Welke easter eggs hebben jullie gespot? Wat voor verwijzing of momenten hopen jullie nog terug te zien in de laatste twee afleveringen van het seizoen? Laat het ons vooral weten in de comments.

Benieuwd naar welke easter eggs we in de vorige afleveringen hebben gevonden? Je kunt ze hier terugvinden:
Aflevering 1
Aflevering 2
Aflevering 3
Aflevering 4
Aflevering 5
Aflevering 6

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.