Over Female-Gamers.nl

Female-Gamers zag het daglicht op 17 juli 2007 en is opgericht door Patricia van Dam en Yvonne van Wijngaarden. In eerste instantie was Female-Gamers gestart om meer aandacht te geven aan de meiden die gamen. Hiermee werd vooral gedacht aan de eSports dames. Al snel bleek dat er geen website was voor de gamende vrouw in de Benelux. Er zijn genoeg online platformen die zich richten op gamers, maar die laten vrouwelijke gamers blijven over het algemeen links liggen. Voor Female-Gamers tijd om daar verandering in te brengen en zo vierden wij in 2017 alweer ons 10-jarig bestaan.

Female-Gamers alleen voor meiden?
Mannen zijn net zo welkom op de website als vrouwen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Daarnaast zijn onze artikelen voor elke doelgroep, maar letten wij vooral op de vrouwelijke gamers die elders vergeten worden! Het kan ook wel eens voorkomen dat wij een man in ons team hebben om ons in drukke tijden te helpen met het schrijven.

Wat voor nieuws en artikelen kan ik op de site vinden?
Female-Gamers volgt de laatste nieuwtjes op het gebied van gamen. Of dit nu om hardcore shooters gaat, de dames die in de eSports rondwandelen of de casual gamers die vooral browsergames spelen; we houden het allemaal in de gaten. Daarnaast schrijven we artikelen rondom consoles, leuke gamegear speciaal voor meiden, interviewen we gamende dames, worden er columns geschreven en nog veel meer. Ook kun je ons team op LAN-party’s en gamebeurzen tegenkomen.

Kan ik ook meewerken aan Female-Gamers?
Als je een leuk artikel weet te schrijven is dat vast en zeker mogelijk. Je kunt te allen tijde contact met ons opnemen om je idee te delen. Lijkt het je leuk om nieuwtjes te schrijven en uiteindelijk ook games te reviewen, dan kun je altijd onze vacature bekijken om te zien of we naar jou op zoek zijn. Let wel: Iedereen bij Female-Gamers werkt op vrijwillige basis voor de website.

Kan ik ook adverteren of met Female-Gamers samenwerken?
Het is zeker mogelijk om te adverteren op de website. Wij hebben hier verschillende mogelijkheden voor. Het beste is om hiervoor een e-mail te zenden; adverteren@female-gamers.nl

Las ik iets over Female-Gamers in een krant/magazine?
In het verleden hebben wij oproepen geplaatst voor verschillende media op zoek naar vrouwelijke gamers om mee te werken aan artikelen en/of tv-programma’s en/of deze media direct in contact gebracht met vrouwelijke gamers. Mocht u op zoek zijn naar vrouwelijke gamers, dan kunt u altijd contact opnemen via onderstaand mailadres. Daarnaast zijn wij zelf ook al een aantal keer in diverse media verschenen. Enkele voorbeelden hiervan zijn te vinden bij Female-Gamers in de Media.

Voor overige vragen en/of opmerkingen kunt u ons altijd vinden via: info@female-gamers.nl

Laatst bijgewerkt 12-09-2018