Vorige week is de langverwachte The Last of Us-serie van start gegaan op HBO. De eerste aflevering werd in slechts twee dagen al meer dan 10 miljoen keer bekeken en is daarmee erg succesvol gebleken. En terecht, want dit is denk ik wel één van de meest trouwe game adaptaties in afgelopen jaren. Daarom leek het ons leuk om een aantal easter eggs te bespreken die in de eerste aflevering voorbij zijn gekomen.

Let op, mocht je de eerste aflevering nog niet gezien hebben, dit artikel kan spoilers bevatten.

Bron: HBO
Sarah

In de eerste aflevering wordt natuurlijk de dochter van Joel geïntroduceerd en eigenlijk is heel de proloog één grote easter egg. Sarah wordt gespeeld door Nico Parker en heeft precies dezelfde, ietwat wijsneuzerige, attitude als Sarah in de game. Als zij haar verjaardagscadeautje, een horloge dat ze heeft laten repareren, aan Joel geeft, vraagt hij haar hoe ze aan het geld is gekomen. Hierop antwoordt zij “drugs, I sell hardcore drugs,” wat een zin is die direct afkomstig is uit de game. Daarnaast draagt zij ook precies hetzelfde T-shirt als in de game, namelijk een bandshirtje van de fictieve band Halican Drops. Tevens is er ook sprake van foreshadowing, als we kijken naar de tourdata die achterop haar T-shirt staan. Elke stop is namelijk een locatie die Joel en Ellie zullen bezoeken op hun reis.

Marlene

Kijkers die de game gespeeld hebben zullen vast de stem van Marlene herkennen. Niet zo gek ook, want dezelfde actrice (Merle Dandridge) heeft voor dit personage namelijk in beide games de stem ingesproken. Dit is dus inmiddels de derde keer dat ze deze rol heeft mogen vertolken.

Enemy detection

Aan het einde van de aflevering proberen Joel, Ellie en Tess ongezien de quarantainezone te verlaten. Natuurlijk staat dit parallel aan vergelijkbare stealth secties in de game en ook de manier waarop het gefilmd is doet denken aan dit soort spannende momenten, maar wat een ontzettend leuke, en vooral subtiele, toevoeging is aan deze scène is dat het enemy detection geluidseffect wordt gebruikt, zodra één van de bewakers de hoofdpersonages ontdekt. Zelf had ik ook even een triggered-momentje, aangezien dat zo ingebakken is door het spelen van de games.

Bron: HBO
Achterbank POV

Één van de scènes die denk ik wel het meeste als een game aanvoelde, moet wel het moment zijn waarop Joel, Sarah en Tommy het stadje proberen te verlaten. Heel deze scène is, net als de game, gefilmd vanuit het oogpunt van Sarah, waarin spelers met haar achterin de auto zitten. Zelfs de route die ze nemen is identiek, tot op de verkeersborden toe en het brandende huis waar ze langs rijden. Op een gegeven moment wordt er zelfs een cruciaal moment uit de game geteased, waarbij een andere auto op ze inrijdt, waardoor ze over de kop slaan, maar de serie pakt dit net iets anders aan. Er komt inderdaad wel ineens een auto aanzetten, maar deze lijkt ze net te missen. Vervolgens vindt er een ontploffing plaatst door een neerstortend vliegtuig, wat uiteindelijk het auto-ongeluk veroorzaakt.

Curtis and the Viper 2 DVD

In de serie leent Sarah een DVD van de buren, om later op de avond samen met haar vader Joel een filmavondje te houden. De desbetreffende (fictieve) film is Curtis and the Viper 2 en zal voor kijkers, die beide games gespeeld hebben, bekend in de oren moeten klinken. In The Last of Us: Part II wordt deze film namelijk benoemd als één van Joel’s favoriete films en Ellie had deze film graag met hem willen kijken. Helaas is daar niet van gekomen, door een bepaalde gebeurtenis die we niet zullen spoilen in dit artikel.

Screenshot uit The Last of Us: Remastered
Verjaardagskaartje

Deze schattige easter egg is ontdekt door niemand minder dan voormalig Naughty Dog ontwikkelaar Alexandra Neonakisals. Als je goed oplet, zie je in de kamer van Sarah namelijk een kaartje op haar bureau liggen. Dit is de verjaardagskaart die ze aan Joel heeft willen geven, maar vergeten is. In de game krijgen spelers de mogelijkheid om dit kaartje op te pakken en te inspecteren. Het verjaardagskaartje is overigens door Neonakisals ontworpen.

We zijn heel benieuwd wat aflevering twee voor ons in petto heeft en welke easter eggs we kunnen ontdekken. Welke easter eggs hebben jullie gespot? Laat het ons weten in de comments.

Lees hier ons artikel over naar welke momenten in de game wij uitkijken.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

One Comment on “Easter eggs: The Last of Us aflevering 1”

  1. Ik vond het echt een hele vette eerste aflevering! Ik was veel te zenuwachtig om de details te zien 😀 Maar ik vond het wel heel vet om scenes te herkennen uit de game.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.