Afgelopen zondag waren we aanwezig bij Comic Con Holland en het was weer een geslaagde dag, vol waanzinnige cosplayers, merchandise kraampjes, acteurs, panels en zelfs een heuse worstelring!

Bij binnenkomst viel gelijk op hoe goed en georganiseerd dit evenement geregeld was. Per rij stonden er twee medewerkers die klaar stonden om je kaartje te scannen en je te voorzien van een polsbandje, dus het evenement binnenkomen verliep ontzettend soepel.

In de aankomsthal stonden replica’s van voertuigen uit films als Ghostbusters, Knight Rider en Harry Potter, die je kon bewonderen en mee op de foto kon.

Er waren meerdere hallen omgetoverd voor het evenement en ontzettend fijn was dat het zo groots opgezet was. Ondanks de flinke opkomst van belangstellenden, voelde het nooit alsof we als sardientjes in een blikje gepropt waren. In de merchandisehal was het, vanzelfsprekend, wel wat drukker, maar ook daar had je alsnog de ruimte om rustig rond te kijken, zonder bij iemand anders op zijn of haar nek te zitten. Geen geschuifel dus.

Voor kinderen leek er echter iets minder te doen, dan bijvoorbeeld een evenement als Dutch Comic Con, daar de nadruk wat minder op activiteiten leek te liggen en juist meer op merchandise en ander prullaria. Persoonlijk vond ik het aanbod echt top en als horrorliefhebber heb ik m’n ogen uitgekeken over de verschillende kraampjes die merchandise aanboden van mijn favoriete horrorfilms. In samenwerking met Helltopia was er ook een speciale horrorhoek gecreëerd, waar lifesize horrorfiguren stonden, waarmee je op de foto kon. Costas Mandylor (bekend uit de SAW-films) was hier ook aanwezig en er waren ook verschillende replica’s te zien uit de SAW-films.

Er was dus zeker voor elk wat wils, zo stond natuurlijk Fabion er weer met een kraam vol zwaarden en andere wapens, was er genoeg te vinden voor manga- en animeliefhebbers en was er zelfs een minimarkt met voedingswaren uit Japan.

Sowieso was het eten ook goed geregeld op Comic Con Holland, het eetgedeelte betrof een hele hal, waardoor er altijd wel een mogelijkheid was om even te zitten en bij te komen.

Voor de cosplayers was er ook genoeg ruimte om foto’s te maken, van elkaar en met bezoekers. Leuk ook dat er voor hen een mogelijkheid was om een speciaal cosplaykaartje aan te schaffen, voor een gereduceerde prijs. Er waren in ieder geval weer een hoop mooie kostuums om te bewonderen.

Voor degenen die toch de drukte even wilden opzoeken, was er een hal met verschillende activiteiten (ofwel ‘Experiences’, zoals Comic Con Holland ze noemt) en stond er in het midden van de hal een enorme worstelring, waar worstelaars flink tekeer gingen tegen elkaar. Dit voelde als een vrij unieke ervaring en super gaaf dat ook voor de worstelfans er dus wat te beleven viel op dit evenement. Daarnaast konden bezoekers (retro)games spelen op de arcadekasten en was er een klein marktje waar verzamelaars tussen de retrogames konden neuzen (waar dan hopelijk die ene zeldzame game tussen zit).

Natuurlijk waren er ook weer bekende gezichten aanwezig, waar bezoekers mee op de foto konden en een handtekening konden scoren. Denk hierbij aan John Rhys-Davies (The Lord of the Rings, Indiana Jones), Robert Patrick (Terminator 2), Bonnie Wright (Harry Potter), Brendan Wayne (The Mandalorian) en nog veel meer. De sfeer zat er in ieder geval goed in en ook de gasten leken zich te vermaken. Bijzonder ook dat er geen annuleringen waren en elke gast was aanwezig. De panels – waar bezoekers vragen mogen stellen aan de gast die op dat moment op het podium staat – waren ook goed geregeld en vonden plaats in een aparte hal, waar er genoeg ruimte was voor staanplaatsen, maar ook een tribune voor degenen die even wilden zitten. Op deze manier waren de panels toegankelijk voor iedereen en ook waren de gasten goed te verstaan .

Nogmaals, Comic Con Holland was ontzettend goed georganiseerd en ik heb me geen moment verveeld. Zoveel te zien en te ontdekken en ik denk dat menig bezoeker met een grote glimlach naar huis is gegaan.

Was jij er ook bij? Nog iets moois gescoord en mooie ervaringen opgedaan? Laat het ons weten in de comments!

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.