Ik zal gelijk maar bekennen dat ik niet per se een Simulator-fan ben. Sommige processen vind ik veel te vervelend of langdradig om het herhaaldelijk te doen. Sorry voor alle Farming Simulator fans, maar man wat een werk! Mijn man en ik dromen echter wel eens over het runnen van onze eigen foodtruck, dus Food Truck Simulator leek me wel wat.

Bij het starten van een nieuw spel in Sandbox krijg ik het advies om eerst Story Mode te proberen, omdat daar alles wordt uitgelegd. Okay, fair deal, nieuwe Story Mode game dan! Het intro begint, de camera begeleidt me naar de garage waar dan neem ik aan mijn foodtruck staat te wachten, zwart scherm… Dat zwarte scherm blijft, dus ik vraag me ondertussen af of ik misschien een lichtknopje aan moet doen of dat ik iets anders over het hoofd zie. Ik besluit maar gewoon wat heen en weer te bewegen en ik vind uiteindelijk een foodtruck waar ik in kan stappen, maar alles op een zwart scherm. Eenmaal in de foodtruck zie ik wel de lampen, verschijnt er een kaart links bovenin (ook zwart met alleen een paar witte lijnen die dan de weg moeten voorstellen). Tja dit schiet niet op.

Hoe het dus had moeten zijn… (bron: Food Truck Simulator Presskit)

Ik besluit het internet te raadplegen, zijn er meer mensen die dit hebben? Doe ik iets verkeerd? Weken lang vind ik niets. Sandbox Mode start wel gewoon op, waardoor ik in ieder geval een indruk kreeg van hoe het er uit zou moeten komen te zien. Ik besluit dan ook maar om me in het foodtruck leven te storten en naar een plek te rijden waar ik zou kunnen openen. Eenmaal daar, kom ik er achter dat ik geen inventaris heb en dat er allemaal dingen kapot zijn. Tja, dan valt er niets te koken natuurlijk. Nou terug in de bus! Zwart scherm… Tja en dan ben ik er echt wel helemaal zat van. Na echt weken lang hopen op een update, steeds weer proberen en dan ook nog een zwart scherm krijgen tijdens de Sandbox, dan kun je me echt opvegen. Ik ging zeg maar van een rauwe hamburger naar een verbande.

Alena’s conclusie

Uiteindelijk vond ik nog iemand die een manier had om het te omzeilen, namelijk door de game op te slaan tijdens dat zwarte scherm. Nou, dat lukte mij ook niet, dus laat maar zitten. Toen het tijdens een nieuwe Sandbox poging ook weer vastliep ben ik er mee opgehouden. Echt heel jammer, want ik had hier echt wel zin in. Dat de makers na zo’n lange tijd na de release (16 januari 2024) nog steeds geen oplossing hebben, dat er nog zoveel mensen zijn die dezelfde problemen hebben, dat baart mij wel zorgen. Dan lijkt het er niet op dat er op korte termijn een goede oplossing is. Helaas, maar deze game krijgt van mij een dikke onvoldoende.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.