Toch was er één game van de Nintendo Wii waar ik bijzonder goede herinneringen aan heb: Epic Mickey. Een tijdje terug ging de game nog door de gedachten: wat zou het leuk zijn om deze weer eens opnieuw te spelen. Mijn wens kwam al snel in vervulling, want Epic Mickey komt in een Rebrushed versie naar diverse consoles.

De oorspronkelijke Epic Mickey stamt alweer uit 2010. Een behoorlijke poos geleden en met deze remake kunnen vele nieuwe spelers kennis maken met deze heerlijke game. Verfkwasten in de aanslag en rebrushen maar! Wat deze game extra leuk maakt is dat je in de historie van Disney duikt, want je gaat op avontuur in Wasteland. In dit rijk tref je diverse vergeten Disney-personages. Één daarvan is Oswald, de allereerste creatie van Walt Disney.

De trailer is hier te zien en roept meteen mooie herinneringen op aan de game of zal nieuwe spelers hun interesse absoluut wekken:

De levels in Epic Mickey zijn geïnspireerd op animatiefilms en korte films. Niet alleen dus een toffe game om te spelen, maar ook meteen een geschiedenisles door Disney’s historie. Meteen krijgen de minder populaire en bekende personages ook weer hun moment of fame. Gewapend met je verf en thinner verken je het magische rijk. Je verf gebruik je om de wereld om je heen te herstellen en je thinner gebruik je om je omgeving te veranderen. De game kan zo nu en dan wel wat duister aanvoelen én jouw keuzes beïnvloeden het verhaal. Oftewel de herspeelbaarheid is hoog, want er zijn meerdere einden. In ieder geval een absolute aanrader om op je wishlist te zetten!

De precieze releasedatum is helaas nog niet bekend, maar de planning is wel dat hij in 2024 gaat verschijnen. De game verschijnt op de Nintendo Switch, PlayStation, Xbox en Steam.

Blijft er natuurlijk nog één vraag over: wordt Epic Mickey 2 ook in een nieuw jasje gestoken en opnieuw uitgebracht?

© THQ Nordic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.