Hieperdepiep…HOERA!!! Pokémon bestaat 25 jaar! Wat een mijlpaal. Dit moet uiteraard gevierd worden vond The Pokémon Company, want in de afgelopen Pokémon Direct maakten ze bekend dat er een nieuwe Pokémon-game aan gaat komen plus de remake van Nintendo DS-games Pokémon Diamand & Pearl uit 2006.

De presentatie begint met een recap van wat er de afgelopen 25 jaar allemaal is uitgekomen. En behoorlijk veel als je het zo allemaal ziet. Games, Pokémonkaarten, knuffels, kleding enzovoorts. Je kan beter vragen wat er nou niet is uitgekomen dat Pokémon gerelateerd is. Hoe dan ook, deze franchise is uitermate populair. Voor zowel jong als oud. Nieuwe en ervaren spelers. Iedereen kent Pokémon. Het uitbrengen van games blijft voorlopig doorgaan.

Pokémon fotograferen in New Pokémon Snap

New Pokémon Snap is een van de nieuwe games dat wordt uitgebracht eind april 2021. In deze presentatie liet men zien dat je in de huid kruipt van een fotograaf. Je moet Pokémon fotograferen in hun natuurlijke omgeving in de regio Lental. De omgeving van deze regio bestaat voornamelijk uit eilanden die erg van elkaar verschillen qua omgeving. Om Pokémon in hun natuurlijke habitat te fotograferen moet je natuurlijk net dat perfecte plaatje zien te maken. Dit kan je doen door hun aandacht te trekken door een melodie af te spelen of fluffruit te gooien. Daarnaast kunnen ze door een Illumina bol te werpen – een uitvinding van professor Mirror – iets buitengewoons tonen.

De score van een foto wordt bepaald door de houding van de gefotografeerde Pokémon. Dit kan zijn door hoe groot ze overkomen, kijken ze direct in de camera en positionering op de foto. Elke gemaakte foto krijgt één tot vier sterren. Het aantal sterren geeft aan hoe gewoon of vreemd het getoonde gedrag is. Het doel is dat spelers zoveel mogelijk foto’s nemen om hun Photodex compleet te maken. En nadat je de route is voltooid, kan je de route opnieuw doorlopen en daar de gemaakte foto’s bewerken met filters, frames en stickers.

 Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl

De volgende remake staat klaar om eind dit jaar naar de Nintendo Switch te komen, namelijk Pokémon Diamond & Pearl, verschenen op de Nintendo DS in 2006. Alweer 15 jaar geleden. Zoals je ziet zijn graphics anders dan dat je gewend bent van Pokémon-games. Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl zijn ontwikkeld door ILCA, wel onder leiding van Game Freak. In deze spellen kunnen spelers en fans het oorspronkelijke verhaal en de spelfuncties van de originele games in een nieuw jasje ervaren. De steden en routes zijn zorgvuldig intact gehouden. Spelers die de originele spellen hebben gespeeld, zullen vele bekende plaatsen goed herkennen.

Trainers kunnen kiezen uit Turtwig (Grass-type), Chimchar (Fire-type) en Piplup (Water-type) als hun eerste Pokémon-partner voordat ze aan hun tocht in de Sinnoh-regio gaan beginnen. Onderweg kunnen ze de legendarische Pokémon Dialga in Pokémon Brilliant Diamond en Palkia in Pokémon Shining Pearl tegenkomen.

Pokémon Legends: Arceus

En als klapper op de vuurpijl kondigde men een heel nieuw Pokémon-game aan dat begin 2022 moet gaan uitkomen op Nintendo Switch. Een belangrijk onderdeel van de franchise was om regio’s te verkennen, Pokémon vangen en Pokédex compleet te maken. Pokémon Legends: Arceus is ontwikkeld om een ervaring te bieden die nieuwe actie- en RPG-elementen toevoegt die verdergaan dan wat er tot nu toe gerealiseerd is, maar toch wel tegelijkertijd de gameplay van de vroegere spellen intact houdt.

Als je de eerste beelden bekijkt ziet het als een open-world game eruit. Een gebied dat je moet verkennen en Pokémon gaat ontmoeten in hun eigen omgeving. Voordat Trainers wilde Pokémon gaat vangen, moeten ze eerst de gedragingen van Pokémon bestuderen, naar hun toesluiten en vervolgens een Poké Ball gooien. Tevens kunnen spelers wilde Pokémon bestrijden met hun gekozen partner. Wanneer spelers de Poké Ball waar zijn partner inzit, in de buurt komen van een wilde Pokémon, betreden ze naadloos het gevecht. Dit is een nieuwe gameplay die is bedoeld om spelers een immense ervaring te bieden.

De game speelt af in de Sinnoh-regio. Ook waar de remakes van Diamond & Pearl zich afspelen. De rijke natuur en de hoog oprijzende Mount Coronet midden in het gebied maken van Sinnoh een regio die ze nog niet eerder ervaren hebben wanneer ze op pad gaan om de eerste Pokédex van de regio te maken.
Aan het begin van hun avontuur kunnen Trainers kiezen uit drie Pokémon starters: Rowlett (Grass-type), Cyndaquil (Fire-type) en Oshawott (Water-type). Deze drie Pokémon zijn meegekomen met een Pokémon-professor die ze ontmoet hebben tijdens een van de onderzoekexpedities in verschillende regio’s.

Bron afbeeldingen: Nintendo.nl/Pokemon

Blijf op de hoogte van de aangekondigde games op een van de onderstaande websites:

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.