Hier in huis zijn Hot Wheels altijd een goed cadeau, zowel zoon als dochter mogen graag met de autootjes door de kamer heen scheuren en hebben altijd een discussie over welke auto nou cooler is of sneller gaat.  Later dit jaar kunnen ze de discussie wellicht naar het scherm verplaatsen als Hot Wheels Unleashed uit komt. Ik ben er meestal niet zo weg van als ze een game van speelgoed maken, tot nu toe vind ik alleen de Lego games echt geslaagd. Zouden Mattel en Milestone een magische combi zijn?

Er zijn al behoorlijk wat Hot Wheels games op de markt (geweest) en niet allemaal even succesvol. Het idee is goed, maar de uitwerking is het vaak net niet. Voor kinderen is het aan de andere kant altijd wel vermakelijk. Maar nu gaat speelgoed gigant Mattel een samenwerking aan met een van de grootste race-game ontwikkelaars op de markt, Milestone. Milestone is verantwoordelijk voor onder andere de MotoGP games, Ride 1 t/m 4 en de WRC serie. Je kunt dus wel zeggen dat ze behoorlijk wat ervaring hebben met het leveren van een goede racegame. Wellicht dat dit dan de boost is die de Hot Wheels nodig hebben om echt los te gaan.

In Hot Wheels Unleashed, een arcade-stijl race-game kun je driften, springen en crashen, zolang je maar op het bekende oranje parcours blijft. De game is single-player door te spelen, maar zal ook online en offline multiplayer modes krijgen. Wat ik vooral heel leuk vind is dat ik verschillende autootjes herken, dus dat zal voor de fanatieke verzamelaars ook wel helemaal fantastisch zijn! De game zal dan ook een uitgebreide keuze aan Hot Wheels hebben die allemaal verschillende eigenschappen hebben en de een is zeldzamer dan de andere. De voertuigen zijn ook nog eens aan te passen met verschillende skins. Naast de keuze uit bestaande race-tracks kun je ook zelf een baan maken met de Track Editor. Hiermee kun je in verschillende game-omgevingen een baan naar hartenlust creëren met speciale baanstukken en interactieve items. Als je tevreden bent kun je de baan ook delen met de online community.

“We blijven ons via gamingplatformen richten op consumenten om ze bij onze merken te betrekken. Met Hot Wheels willen we spelers aanmoedigen om uitdagingen aan te gaan, en Hot Wheels Unleashed brengt die missie tot leven voor gamers van alle leeftijden. Dankzij Milestone’s expertise in de ontwikkeling van racegames konden we ons merk transformeren naar een meeslepende console- en pc-game-ervaring voor zowel bestaande Hot Wheels-fans als gamers die het iconische merk via deze game opnieuw ontdekken.”

Andrew Chan, hoofd Digital Gaming bij Mattel

“Net als veel andere teamleden die aan de game werkten, speelde ik als kind al met Hot wheels, en tegenwoordig ben ik nog steeds een fanatieke Hot Wheels-fan en -verzamelaar. Daarom hebben we alles op alles gezet voor het leveren van de puurste en meest authentieke Hot Wheels-gameplay-ervaring ooit in een videogame. Gemaakt voor zowel de Hot Wheels-community als onze eigen innerlijke kinderen.”

Michele Caletti, uitvoerend producent bij Milestone

Ik vind de trailer veelbelovend en de berichten over de game ook, dus ik hoop echt dat de game dan ook aan de verwachtingen voldoet als deze uit is. De game is nu al beschikbaar voor pre-order en komt op 30 september naar PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch en pc. Om up-to-date te blijven volg je Hot Wheels Unleashed op Instagram, Facebook en Twitter of via de officiële pagina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.