Ja, je leest het goed in de titel. Forza Horizon 5 komt op 9 november dit jaar naar de Xbox Series X|S, Xbox One en Windows. Hier lees je een samenvatting van de Gameplay Demo die we tijdens de E3 te zien kregen.

Allereerst even over de graphics die we in de gameplay demo te zien kregen, want daarvan viel ik al bijna van mijn stoel. Wat een heerlijke beelden, prachtige reflecties en zoals tijdens de video te horen is, is elk naaldje van de cactus te zien. Reflecties in de achterruit van de auto, regendruppels op de grond, stof die opwaait als je voorbij komt suizen… De game speelt zich af in Mexico en Mexico heeft werkelijk prachtige landschappen. Ze hebben er hard aan gewerkt om het weer zo dynamisch mogelijk te maken, zodat bijvoorbeeld de wolken die over waaien ook lichtinval beïnvloeden. Echt fantastisch, het belooft veel voor met name de Xbox Series X|S. En dan even over de gameplay, want hier is ook wat nieuws aan toegevoegd.

Er is een Adventure Campaign waarin je als speler Mexico gaat verkennen om het terrein van een festival verder uit te kunnen breiden. Dit is natuurlijk een mooie manier om de open wereld van de game te kunnen verkennen, van bosrijk gebied tot vulkaanlandschap. Deze single player modus zal denk ik vergelijkbaar zijn met de opdrachten die je tijdens Forza Horizon 4 krijgt om je carrière wat verder te vorderen. Ook zijn er weer allerlei dingen te zoeken in deze open wereld, zoals echte kunstwerken die de makers in de game hebben verwerkt. Maar Forza Horizon wil je natuurlijk ook samen kunnen spelen, dus ook daar is weer aan gedacht. Met de nieuwe servers zouden er geen bots meer moeten zijn, maar zijn alle andere auto’s die je ziet andere spelers die op dat moment live met jou racen. Dan is er nog Forza LINK, een AI assistent en een manier om makkelijk te kunnen communiceren met andere spelers zodat je snel samen kunt spelen.

Er zijn veel verschillende races en minigames te spelen die je ook in Forza Horizon 4 kon vinden en deze zal je zowel off-road als in grote steden kunnen spelen. Dat geeft hopelijk de speler veel ruimte om te variëren en geeft hopelijk ook weer veel speeltijd. Maar mocht je je echt vervelen en je creatieve brein aan het werk willen zetten, dan is er EventLab. Hier kun je zelf races en game modes maken die je online met anderen kunt spelen en delen.

Er staat genoeg op ons te wachten daar in Mexico en gelukkig hoeven we niet heel lang meer te wachten, want vanaf 9 november is Forza Horizon 5 beschikbaar voor Xbox Series X|S, Xbox One, Windows en Xbox Cloud Gaming via de Xbox Game Pass.

Hieronder kun je de Gameplay Demo zelf bekijken.

En zie hier de officiële aankondiging.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.