Programmeren is hip en happening, het wordt de kinderen tegenwoordig met de paplepel ingegoten. In de nabije toekomst, of eigenlijk nu al zou iedereen moeten kunnen programmeren. Diverse uitgevers spelen hier al op in, denk aan de Osmo Coding Kit die eerder op deze website gereviewed is. Nintendo is er nu ook als de kippen bij en komt met Gamestudio: een game-maak-game waarin je je eigen videogames maakt. Eerder hebben we je op Female-Gamers.nl al verteld over Gamestudio, maar nu kun je helemaal los gaan.


Heb je altijd al je eigen videogame willen maken? Dat kan met Gamestudio. Zowel jong als oud kan zijn of haar creativiteit de vrije loop laten met deze game-maak-game. Heb je een leuke game ontworpen? Deel hem dan met de wereld. In de “game” staan knopixen centraal, deze kleurrijke wezens vormen de essentie van Gamestudio. Iedereen kan leren zelf games te maken en je wordt een handje geholpen door leuke en laagdrempelige lessen waardoor je de basis van visueel games programmeren ontwikkeld. Iedereen kan programmeren leren, enige vorm van voorkennis is dan ook absoluut niet nodig.

Bekijk hier de trailer, waarin wordt uitgelegd wat knopixen zijn en welke soorten games je allemaal kunt maken.

Zoals in de trailer wordt uitgelegd zijn knopixen wezens met ieder hun eigen persoonlijkheid en zij helpen je games vanaf de grond af op te bouwen. Je eigen tekeningen kun je aan je game toevoegen, maar natuurlijk kun je ook muziek toevoegen aan je game. Wanneer je je game deelt online kunnen andere ontwikkelaars in de dop jouw unieke game spelen. Leef je uit, want er zijn vele soorten en maten games om te maken, van zijwaarts scrollende platformers tot kart-racers tot ruimteschietspellen. Programmeren en spelen maar!

Gamestudio is nu exclusief verkrijgbaar voor de Nintendo Switch in de Nintendo e-Shop. Je schaft hem hier aan voor €29,99. Mocht je niet meer weten welke carrière je dient te beginnen, dan kun je altijd nog leren programmeren om games te maken, want immers hoe de technologie zich ook gaat ontwikkelen games zullen altijd blijven bestaan en gespeeld blijven worden.

© Nintendo

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.