Heb je er altijd van gedroomd om je eigen game te maken? Nintendo maakt dit mogelijk voor Nintendo Switch gebruikers met Gamestudio. Hiermee kunnen kinderen en ouders plezier beleven door games te maken en te delen.

In Gamestudio leer je met behulp van kleurrijke wezentjes, knopixen, je eigen game maken. Leuke en interactieve lessen leren je de basis van het visueel programmeren, zonder dat je enige ervaring nodig hebt. De knopixen zijn wezentjes met sterke persoonlijkheden en unieke functies. Door de knopixen met elkaar te verbinden maak je verschillende games. Zo kan je een mensachtig personage maken en er met de beweginsstick mee rondlopen door een stick-knopix te verbinden met een poppetje-knopix. Door al deze verschillende knopixen kan je zijwaarts bewegende platformgames, kartracers tot spectaculaire alienshooters maken.

Met Gamestudio kun je meteen beginnen aan de stapsgewijze en interactieve lessen. De lessen zijn zo ontworpen dat ze voor iedereen leuk zijn en enthousiasme opwekken. Tussendoor wordt je kennis op de proef gesteld door puzzels of opdrachten bij checkpoints. Je kan ook vrij programmeren om zo je eigen ideeen tot leven te wekken. Door een druk op de knop kun je ook meteen je game testen. Om inspiratie op te doen kun je jouw games uitwisselen met vrienden en familie via internet of lokale draadloze verbinding. Zo kan je ook games gemaakt door andere spelers bestuderen en nieuwe snufjes leren.

Gamestudio kun je spelen met een Joy-Con-controller, een Nintendo Switch-Pro-Controller of een Nintendo Switch Lite. Maar je kunt de games ook maken door een muis aan te sluiten op de USB-port van de Nintendo Switch houder. Gamestudio wordt op 11 juni exclusief in de Nintendo eShop uitgebracht en zal verkrijgbaar zijn voor 29,99. Bekijk hieronder de trailer om te zien wat je kan verwachten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.