De remakes en remasters zijn inmiddels niet meer weg te denken in de gamewereld en zo is nu ook de originele The Witcher game aan de beurt, heeft CD Projekt RED bekend gemaakt. Deze remake zal niet slechts worden voorzien van geüpgradede textures, maar wordt juist vanaf de bodem opnieuw opgebouwd waarbij de ontwikkelaar gebruik maakt van de Unreal 5 engine.

Screenshot uit The Witcher (2007)

The Witcher is de game waar het allemaal bij begon, voor CD Projekt RED. De game kwam in 2007 uit en was de eerste game die de Poolse ontwikkelaar ooit gemaakt heeft, en een eerste stap richting succes. Om hier naar terug te gaan en The Witcher opnieuw te maken, zodat de volgende generatie gamers de game ook kunnen ervaren, voelt net zo indrukwekkend, aldus Adam Badowski (Head of Studio).

De remake zal worden gemaakt in samenwerking met Fool’s Theory, wat een studio is bestaande uit een aantal ervaren ontwikkelaars die dezelfde filosofie delen, namelijk het combineren van passie en flexibele processen om zo geweldige games te creëren. Fool’s Theory heeft ook al eerder gewerkt aan The Witcher games, dus dat zal voor hen een thuiswedstrijd zijn. Ze zijn immers bekend met het bronmateriaal en weten hoe gepassioneerd fans van de franchise zijn.

Het team is inmiddels al een tijdje bezig met de remake en de game werd stiekem al benoemd tijdens de Strategy Update eerder in oktober. De remake ging echter verscholen onder de codenaam ‘Canis Majoris’.

The Witcher: Remake zal volledig opnieuw vanaf de grond worden opgebouwd, waarbij het team Unreal Engine 5 technologie gebruikt. Dit is ook de toolset die CD Projek RED gebruikt voor de geheel nieuwe Witcher saga, waarvan de ontwikkeling eerder al bekend werd gemaakt.

CD Projekt RED heeft nog geen releasedatum benoemd. Wel vraagt de ontwikkelaar op Twitter aan fans om geduld te hebben, zodat ze dit op de juiste manier kunnen uitbrengen en dat het waarschijnlijk nog even duurt voordat ze meer details kunnen onthullen.

Meer weten over The Witcher? Lees dan hier ons artikel The Witcher: een introductie voor nieuwe fans.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.