Een tijdje geleden kondigde Maxis aan dat er weer veel nieuws aangekondigd zou worden tijdens Behind The Sims Summit. Eens kijken of het de hype waard was.

De stream die 18 oktober op YouTube live ging werd gepresenteerd door Phoebe Robinson, een Amerikaanse comedian, schrijfster en actrice. Ze introduceert direct dat er veel te zien zal zijn, over zowel De Sims 4 als The Sims Freeplay en The Sims Mobile. Nou, kom maar op met dat nieuws! Allereerst wordt aangekondigd dat er meer Delivery Express Drops zullen komen (maandelijks) en dat ze content blijven maken voor The Sims 4. Zeker nu de basegame gratis is geworden en er mogelijk nog veel meer nieuwe spelers bij de Simsfamilie zullen aansluiten. We zien wat concept ontwerpen van de content die volgend jaar uit komt. Ze tonen twee nieuwe werelden waarvan er op één afbeelding een fietsend kind te zien is! Ook zien we twee nieuwe interieurconcepten, badkleding en een kunstgebit. Aan het einde daarvan is een huilende baby te horen… Dat belooft wat!

Mods zijn ook een groot onderdeel van de speelervaring van The Sims. Either you love it, or you don’t. Hoe dan ook gaat The Sims samenwerken met Overwolf. Zij zullen ervoor zorgen dat de Mods die je toevoegt goed werken en dat er meer kwaliteit geleverd kan worden. Gezien de enorme hoeveelheid Mods die er inmiddels zijn gemaakt, denk ik dat dit een hele goede keuze is. Daarmee voorkom je dat je game crasht en weet je zeker dat je de juiste Mod, bijvoorbeeld bug- en virusvrij, toevoegt. Er is al een groep bekende en favoriete Modders gevraagd om zich bij de Mod Squad aan te sluiten om Mods voor Maxis te creëren.

Om spelers te bedanken voor hun steun zijn er feestelijke beloningen beschikbaar in The Sims 4, The Sims FreePlay en The Sims Mobile, zoals tatoeages om voor je Sims en een speciale Plumbob-plafondventilator. Dit is allemaal per direct gratis beschikbaar. Na een mooie reis door 22 jaar aan Sims materiaal krijgen we nieuws over The Sims Freeplay en The Sims Mobile. The Sims FreePlay krijgt per direct een update met nieuwe gezichten voor jonge Sims, tieners, volwassenen en ouderen. Met deze visuele upgrade zijn alle kapsels, oorbellen en brillen ook gelijk beschikbaar voor alle geslachten. The Sims Mobile komt tijdens de feestdagen met een nieuwe en gewilde optie in Bouwen/Kopen, namelijk Balkons.

Maar hoe zit het dan met nieuwe pakketten voor The Sims 4? Veel duidelijkheid is er dus nog niet, dus we zullen nog even geduld moeten hebben. Er wordt meerdere keren genoemd dat we tijdens de feestdagen meer zullen horen, dus alle oren en ogen gericht op december. En die baby dan?? Aan het eind van de stream zien we een dreumes die naar een campingbedje kruipt en dan van de grond wordt gepakt. Een tussenfase wellicht? Mocht je de stream van een half uur zelf willen bekijken, dan kan dat hieronder!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.