De Sims draait al heel wat jaren mee. Ik weet nog goed dat ik als tiener zijnde helemaal verslaafd was aan de game. We spreken over het jaar 2000. 22 jaar later zijn er nog steeds vele gamers verknocht aan deze sim waarin je het leven van jouw sims bepaalt. Je hebt vele personages aangepast, ze een carrière gegeven, huizen gebouwd, vrienden gemaakt en soms op vrij bizarre wijze laten sterven. De emoties van jouw sims gingen als een dolle tekeer wanneer je ze de kans op sanitaire voorzieningen, voedsel of sociale interacties ontnam.

We zijn inmiddels alweer een tijdje aanbeland bij het vierde deel in De Sims-releases. Althans de vierde base-game, want de uitbreidingen zijn eindeloos en ook op onze website heb je vele reviews van de uitbreidingen kunnen lezen. Voor alle duidelijkheid: bij ons op de redactie zitten er absoluut nog grote Sims-liefhebbers tussen. Vele generaties hebben inmiddels al kennisgemaakt met deze unieke game en dagelijks komen er nog vele nieuwe spelers bij. We spreken hier over miljoenen.

Maar…. waar je tot voor kort een bedragje neer diende te tellen voor de game zal De Sims 4 vanaf 18 oktober helemaal gratis te downloaden. Laat je fantasie de vrije loop en creëer er op los. De game zal gratis te downloaden zijn voor de PC via de EA app of Origin™, Mac® via Origin, Steam®, PlayStation®5, PlayStation®4, Xbox Series X|S en Xbox One.

Save the date dus: 18 oktober! Voor de die-hard fans die natuurlijk al veel langer hebben kennisgemaakt is er op 18 oktober tevens een Behind the Sims- Summit: een stream waarin heel veel nieuws wordt verteld over aankomende uitbreidingspakketten.

Heb je De Sims al een tijdje links laten liggen? Dan is dit de uitgelezen kans om je oude verslaving weer op te pakken. Met De Sims 4 kom je absoluut de winter wel door.

© 2022 Electronic Arts Inc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.