Twee jaar geleden werd er, na veel geruchten, door de Poolse ontwikkelaar CD Projekt RED bevestigd dat er een nieuwe The Witcher-game aan zou komen. Dit lijkt dan nu eindelijk te gaan gebeuren. Via een afbeelding op sociale media, met een link die naar een nieuwsbericht op hun site leidde, heeft de ontwikkelaar bekendgemaakt nu inderdaad bezig te zijn met een nieuwe game binnen het universum van The Witcher.

De afbeelding laat een medaillon zien wat op het eerste gezicht de Cat School lijkt en bevat de tekst ‘A New Saga Begins’. Echter, als je goed kijkt is het een medaillon van een Lynx. Dit lijkt te suggereren dat de nieuwe game een andere Witcher in de hoofdrol heeft dan Geralt of Rivia, die we kennen van de voorgaande drie The Witcher-games en dat er een geheel nieuwe Witcher School geĆÆntroduceerd wordt in de game.

Opvallend is ook dat de Poolse ontwikkelaar aangeeft een meerjarige strategische samenwerking aan te gaan met Epic Games. Dit zou niet enkel de licenties omvatten, maar ook de technische ontwikkeling van Unreal Engine 5 en potentiƫle toekomstige versies van de Unreal Engine. De ontwikkelaar geeft daarnaast ook aan nauw samen te gaan werken met de ontwikkelaars van Epic Games en hebben daarbij het voornaamste doel om de Engine te laten afstemmen op open-wereldervaringen.

Wat dit verder betekent voor de release van de game, is onbekend. Waarom deze samenwerking opvallend is, is dat CD Projekt RED hun eigen online platform en distributeur heeft, namelijk GOG.

Momenteel is CD Projekt RED ook nog bezig met het ontwikkelen van een next-gen versie van The Witcher 3: Wild Hunt en een uitbreiding voor Cyberpunk 2077. Laatstgenoemde zal nog steeds worden ontwikkeld in de REDengine, wat een engine is die speciaal ontwikkeld is voor hun non-lineaire role-playing-games. Deze engine verving de Aurora Engine die de ontwikkelaar gebruikte voor de ontwikkeling van de eerste The Witcher-game. De nieuwe The Witcher-game zal dus daarentegen in een compleet nieuwe engine ontwikkeld worden.

Wanneer de game zal worden uitgebracht en hoe de ontwikkeling ervoor staat, heeft CD Projekt RED niet bekendgemaakt.

Meer lezen over de achtergrond van The Witcher, de boeken en de games? Lees dan ons artikel The Witcher: een introductie voor nieuwe fans.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.