Niet al te lang geleden werd er opnieuw een deal gesloten tussen de Poolse ontwikkelaar CD Projekt RED en Witcher-auteur Andrzej Sapkowski. Het is dan ook niet zo gek dat er sinds dien geruchten rondgingen dat er wellicht een nieuwe The Witcher-game in de maak was. De kogel is inmiddels door de kerk; CD Projekt RED heeft bevestigd inderdaad met een nieuwe The Witcher-game te gaan komen. Wel moeten we nog even wachten tot na de release van hun huidige project, Cyberpunk 2077. Pas na de release van deze game zal CDPR van start gaan met de ontwikkeling van de nieuwe The Witcher-game.

Veel is nog niet bekend over het nieuwe project rondom The Witcher. Wat we wel al weten, is dat de game wederom een singleplayer-roleplaying-game gaat worden en pas, naar verwachting, over vier à vijf jaar klaar gaat zijn. Adam Kiciński, directeur van CD Projekt RED, laat in een interview weten dat de studio alleen nog maar games in het universum van The Witcher en Cyberpunk 2077 zal gaan maken.

Voor de toekomstige game is inmiddels al een relatief duidelijk concept gemaakt en zal verder ontwikkeld moeten worden. De studio bestaat momenteel uit drie verschillende teams, die zich elk op een ander project gaan richten. Direct nadat Cyberpunk 2077 uitkomt, zal één van de teams zich gaan richten op de ontwikkeling van de nog naamloze nieuwe game. Duidelijk is wel dat de game niet “The Witcher 4” gaat heten. Het verhaal van Geralt is inmiddels afgerond met The Witcher 3 en de uitbreidingen Hearts of Stone en Blood and Wine.

Een tweede team zal gaan werken aan uitbreidingen voor Cyberpunk 2077. Volgens Kiciński zullen deze uitbreidingen niet onderdoen aan de uitbreidingen van The Witcher 3, die heel wat uren aan nieuwe content met zich meebrachten.

Het derde team zal zich richten op de multiplayermodus van Cyberpunk 2077. Kiciński benadrukt wel dat deze speelmodus pas uit zal komen, als de uitbreidingen voor de game klaar zijn. Het zal zeker nog een jaar duren voordat we hier wat van te zien gaan krijgen.

De release van Cyberpunk 2077 stond eerst gepland voor april, maar is recentelijk uitgesteld naar 17 september. Alles loopt nu op schema, aldus Kiciński.

Cyberpunk 2077 zal worden uitgebracht op PC, PlayStation 4, Xbox One en Google Stadia.

© CD PROJEKT RED

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.