Met de nieuwe Netflix-serie en de release op de Nintendo Switch staat The Witcher weer volledig in de spotlights. Zo is The Witcher 3 nog nooit zo populair geweest en is er vier jaar na de release een record behaald. De game werd namelijk op Steam door bijna 100.00 spelers tegelijk gespeeld! Maar dat is nog niet alles: er is ook bevestigd dat Andrzej Sapkowski, de auteur van de The Witcher-boekenreeks, een nieuwe deal heeft gesloten met ontwikkelaar CD Projekt RED.

Na wat gedonder afgelopen jaren tussen de auteur en de game-ontwikkelaar, hebben de twee partijen aangekondigd een nieuwe samenwerking aan te gaan. Adam Kiciński, CEO van CD Projekt RED, geeft aan in een nieuwsbericht dat zij altijd Sapkowski’s werk bewonderd hebben en dat hij een enorme inspiratie is geweest voor het team van CD Projekt RED. De nieuwe samenwerking markeert een nieuwe fase in hun voortgezette vriendschap.

Eerder boterde het niet zo tussen Sapkowski en ontwikkelaar CD Projekt RED. Beide partijen hadden namelijk destijds al een deal gesloten, zodat de ontwikkelaar kon beginnen aan de ontwikkeling van de eerste Witchergame. De auteur koos echter voor een eenmalig bedrag, in plaats van een percentage van de winst. Hij had namelijk weinig vertrouwen in de games (en games in het algemeen) en verwachtte dan ook weinig succes. Echter, toen bleek dat de games wel succesvol waren, klopte Sapkowski alsnog bij de ontwikkelaar aan voor meer geld. En wel 14 miljoen euro (60 miljoen Poolse zloty’s) om precies te zijn. CD Projekt RED heeft destijds aangegeven deze kwestie op een vriendschappelijke manier te willen oplossen. En dat lijkt nu zijn vruchten afgeworpen te hebben met deze vernieuwde samenwerking.

Deze nieuwe overeenkomst bevestigt opnieuw de bestaande titel van The Witcher als intellectueel eigendom en geeft de ontwikkelaar het alleenrecht om games, comics, bordspellen en merchandise te produceren. Over de precieze inhoud van de deal is verder nog niets bekend.

Goed nieuws dus voor fans van The Witcher! Wie weet zien we binnenkort wel een aankondiging voor The Witcher 4 verschijnen? Al is CD Projekt RED nu vooral nog druk bezig met hun toekomstige nieuwe game Cyberpunk 2077, waarvan de release in april september gepland staat.

© CD PROJEKT RED

LisaCooper91

About LisaCooper91

Fanatiek gamer, filmliefhebber, boekenwurm, muziekverzamelaar. Fan van The Witcher.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.