Detective Pikachu, wie is er niet verliefd op deze stoere gele kleine detective? Herinner je je hem nog? Detective Pikachu begon op de Nintendo 3DS in 2018. Dit game-verhaal werd verfilmd en was in de zomer van 2019 in de Nederlandse bioscopen te bewonderen.

Uiteraard kan er op deze kaskraker van een game (en tevens de film) een vervolg niet uitblijven en dat zal dan ook gebeuren in de vorm van een opvolger op de Nintendo Switch. Dit werd al bekendgemaakt tijdens de Pokémon persconferentie 2019, maar sindsdien is het angstvallig stil gebleven rondom de game.

Benieuwd naar hoe de game er op de 3DS ook alweer uit zag? Haal dan even herinneringen op met onderstaande trailer:

Aangezien de game een opvolger wordt van de Nintendo 3DS versie kun je tot die tijd op je gemak nog even met die game aan de slag. Deze game eindigde met een behoorlijke cliffhanger. Bang dat je al weet hoe het verhaal eindigt doordat je afgelopen jaar de film in de bioscoop hebt gezien? Wees in dat geval niet getreurd, want de Detective Pikachu Switch-versie krijgt een ander einde dan de film. Te verwachten is dat Detective Pikachu samen met Tim op zoek gaat naar Tims vader.

Er is nog zeer weinig bekend over een Nintendo Switch- versie van Detective Pikachu, maar de verwachting is dat we ergens in 2020 aan de slag kunnen. Persoonlijk ga ik voor najaar 2020 als release. Hoogstwaarschijnlijk zullen we tijdens een Nintendo Direct die ongetwijfeld in februari of maart weer te zien zal zijn meer te horen krijgen. Spijtig was het al dat er in de Pokémon Direct van januari nog geen woord over de game werd gerept. We houden in ieder geval hoop!

Zou jij zin hebben om Detective Pikachu op de Nintendo Switch te spelen?

© Detective Pikachu the Movie
© 2019 Warner Bros. Ent. All Rights Reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.