De releasedatum van Cyberpunk 2077 stond origineel gepland in april, maar ontwikkelaar CD Projekt RED heeft laten weten meer tijd nodig te hebben voor hun nieuwe game. Cyberpunk 2077 zal nu pas in september worden uitgegeven.

Het nieuws werd door Marcin Iwiński (mede-oprichter) en Adam Badowski (studiohoofd) op sociale media aangekondigd. De ontwikkelaar geeft in hun nieuwsbericht aan dat Cyberpunk 2077 een aprilrelease niet zou gaan halen en dat de releasedatum dus verschoven is naar 17 september.

Momenteel zit het team, dat hard werkt aan de game, in een fase waarin de game speelbaar en compleet is. Echter, er is nog een hoop werk te doen, aldus CD Projekt RED. De stad waarin de game zich afspeelt, Night City, zit vol met verhalen, content en plaatsen die bezocht kunnen worden. Het is zodanig complex en groot, dat de ontwikkelaar meer tijd nodig heeft om het playtesten af te ronden, bugs te fixen en de game verder te polijsten. Met Cyberpunk 2077 wil CD Projekt RED een bekronende prestatie leveren voor deze generatie en om deze ambitie waar te maken, hebben zij die extra maanden nodig.

CD Projekt RED geeft daarnaast ook aan meer updates te willen geven over de voortgang van de game, naarmate de nieuwe releasedatum nadert.

Cyberpunk 2077 is een open-wereld-game, dat actie en avontuur combineert. De game speelt zich af in het futuristische Night City, een megalopolis dat geobsedeerd is door macht, glamour en lichaamsmodificatie. Jij speelt V, een huurling die uit is op een unieke implantaat dat de sleutel tot onsterfelijkheid zou zijn. Je krijgt de mogelijkheid de cyberware, vaardigheden en speelstijl van jouw personage aan te passen en de grote stad te verkennen, waarin jouw keuzes het verloop van het verhaal beïnvloeden, alsook de wereld om je heen.

De game zal worden uitgebracht op 17 september, op PC, PlayStation 4 en Xbox One.

© CD PROJEKT RED

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.