Total Mayhem games komt met een super tof vervolg in de We Were Here serie, waarin samenwerken nog veel meer centraal staat dan ooit tevoren. Op gamescom mochten we de game al even proberen en nu mogen we er eindelijk over vertellen!

Met inmiddels meer dan 10 miljoen spelers wereldwijd is We Were Here gerust populair te noemen. In deze co-op game speel je als twee verkenners die elkaar kwijt zijn geraakt tijdens een expeditie. Door middel van communiceren via een walkietalkie moet je puzzels oplossen om elkaar te kunnen vinden. Gezien het succes konden opvolgers natuurlijk niet uitblijven, maar dit keer had Total Mayhem Games een ander idee. Ze kregen vaak te horen dat de games best groot zijn en je er daardoor niet makkelijk met iemand doorheen speelt. Je moet er meer tijd voor nemen en even een avondje game is er dan misschien niet bij. Er is daarom nu gekozen voor een meer compacte game in de vorm van losse expedities. En nog makkelijker, de game is tot 13 oktober gratis, zodat iedereen kennis kan maken met deze toffe gameserie.

Centraal staat het testen van je vriendschap. De game bestaat uit drie uitdagingen: communicatie, teamwork en vertrouwen. In deze drie relatief kleine puzzels draait het niet zozeer om het ontsnappen of elkaar vinden, maar om het oplossen van de puzzel waarbij je de nodige samenwerkingsvaardigheden nodig hebt. Hoe beter je de puzzels voltooit, des te beter je uiteindelijke vriendschapsbeoordeling. Je kunt als duo zelf kiezen of je de topscore wil halen of liever gewoon alle puzzels afrondt en je kunt het zo vaak opnieuw doen als je wil.

Tijdens gamescom mocht ik een van de drie uitdagingen al uitproberen, samen met uitvoerend producent Geoff van den Ouden van Total Mayhem Games. Gewapend met een headset, toetsenbord/muis en controller begonnen we te werken aan ons vertrouwen. Ik wil niet teveel verklappen over het level, maar vertrouwen heb je echt wel nodig met deze puzzel. Niets is wat het lijkt! We kwamen best ver en het was echt jammer dat onze speeltijd er al weer op zat. De game werkt vrij intuïtief, waardoor het echt voor iedereen haalbaar moet zijn om in ieder geval de basis te kunnen behalen. Ik heb mijn kinderen ook al even aan het werk gezet en die vinden het ook super leuk!

De game is heel behapbaar, waardoor het erg fijn is om te spelen. Als je een avondje met een vriend of een willekeurig persoon aan de andere kant van de wereld wil gamen is dit perfect. Je hoeft niet bekend de zijn met een verhaallijn, of bij hetzelfde level te zijn. De game ondersteunt ook cross platform, waardoor echt iedereen met elkaar kan spelen. Wacht dus niet langer en probeer We Were Here Expeditions: The FriendShip nu tot 13 oktober gratis via Steam, Epic Store, PlayStation of Xbox. Vanaf 14 oktober kost de game €3,99 op dezelfde voorgenoemde platforms.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.