In mijn review van het laatste Planet Zoo pakket, het Aride Dierenpakket, vroeg ik me af of Frontier Developments nog wel vernieuwing kon toevoegen aan Planet Zoo. Zijn er nog wel diersoorten die écht iets nieuws toevoegen, origineel zijn? En dan komen ze ineens met het Planet Zoo: Oceaniëpakket.

Met het Oceaniëpakket reizen we af naar onder andere Australië, Nieuw-Zeeland en Nieuw-Guinea en de leukste diersoorten doen hun intrede. Maak kennis met de schattige en compacte kiwi, waggel mee met de dwergpinguïn, wandel door het toegankelijke vivarium om te kijken naar de Pteropus conspicillatus (vleerhond). Hou je niet zo van vogels of vliegende dieren? Dan kun je misschien genieten van de tasmaanse duivel of de op internet altijd razend populaire quokka.

Okay, ik geef het toe, ze hebben originele dieren gevonden. Geen dieren waarvan ik denk: daar heb ik toch al zes verschillende van. De kiwi ziet er ontzettend schattig uit in de trailer. De dwergpinguïn verschilt qua activiteit misschien niet zoveel van de koningspinguïn uit het aquatisch pakket, maar is wel weer leuk om naar te kijken. Van de tasmaanse duivel vangen we in de trailer een kleine glimp op en de vleerhond komt ook snel voorbij. Maar zoals we wel vaker meemaken in trailers van Planet Zoo is de publiekstrekker nog wat geheim. In dit geval is dat de quokka, maar het zal ongetwijfeld erg schattig zijn.

De kiwi zal gebruik gaan maken van de ondergrondse burcht en de vleerhond is te plaatsen in het toegankelijke vivarium. Doordat er steeds meer diersoorten zijn die gebruik maken van bepaalde items wordt het ook steeds leuker om te variëren. Naast vijf nieuwe diersoorten zijn er weer meer dan 200 decoratiestukken die bij Oceanië passen. Geïnspireerd door de rijke tradities van Polynesië worden je dierenparken weer een stuk mooier met tikibeelden, kleurige bloemenslingers en flora. Wil je het nog een stapje verder tillen, dan kun je zelfs kiezen voor vulkanisch gesteente of glow-in-the-dark-neplava.

Natuurlijk is er ook een nieuw carrièrescenario! Emma heeft je hulp nodig bij een speciaal project in Oceanië, waarbij de focus ligt op natuurbehoud. Het moet worden opgeknapt, infrastructuur moet worden aangepakt en de plantendiversiteit moet beter. O, en vergeet de dieren niet! Door mee te doen aan een fokprogramma zorg je ervoor dat deze mooie diersoorten voort kunnen bestaan.

As usual gaat een nieuw pakket gepaard met een nieuwe update. Update 1.15 brengt een fantastisch nieuw item, namelijk de bezichtigingskoepel. Bezoekers kunnen deze bezichtigingskoepels in het verblijf betreden via een ondergronds netwerk zonder pad of tunnel, zodat ze je bijzondere dieren van heel dichtbij kunnen bekijken, veilig vanachter dik glas. Ik heb zo’n vermoeden dat je hierin rekening moet houden met dieren die wat meer mensenschuw zijn. En ja, ze kunnen ook onder water!

Planet Zoo Viewing Dome

Ook zijn er nieuwe kwaliteitsverbeteringen. Borneose orang-oetans kunnen nu slingeren tussen beklimbare stammen van 1, 2, 4, en 6 meter. Er zijn nieuwe kleuropties voor de koningspinguïn uit het Aquatisch pakket: melanistisch, leucistisch, bruin en xanthistisch. Ook is Oceanië nu toegevoegd als bioom, om het filteren nog makkelijker te maken. Toch zou ik nog heel graag een manier hebben om diersoorten op continent te filteren bij het aanschaffen van dieren. Dat maakt het nog makkelijker om verschillende regio’s in het park te creëren. Misschien in update 1.16 en een volgende DLC.

Het Planet Zoo: Oceaniëpakket is vanaf 19 september beschikbaar voor €9,99 op Steam. Om het Oceaniëpakket te spelen heb je het Planet Zoo basisspel nodig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.