De temperaturen lopen weer lekker op deze zomer (al regent het nu al weer een paar dagen) en wat is er nu toepasselijker dan een dierenpakket van Planet Zoo waarvan de nieuwe diersoorten alleen in woestijngebieden voorkomen?

Het Aride Dierenpakket bevat weer acht nieuwe diersoorten, allemaal met droge gebieden, zoals de woestijn, als leefgebied. De hoornadder is het vivariumdier van dit pakket. Ik vind reptielen altijd erg intrigerend en de hoornadder is absoluut een van de redenen. Ze hebben de hoornadder heel mooi vormgegeven in de game. De hoorns boven de ogen zijn goed te zien, ze bevinden zich veel in het zand en bewegen zich heel rustig voort. Het was met recht een publiekstrekker in mijn carrière dierentuin, maar daarover straks meer.

Misschien is dit heel kort door de bocht, maar bij de addax en damagazelle dacht ik: “weer een soort antilope/gazelle?” Die gedachte is op zich niet veranderd, want ik kan ze maar moeilijk uit elkaar houden. Toch passen deze weer net wat beter bij een droog klimaat. Een filter op leefgebied zou ik dan toch wel handig vinden als ik nieuwe dieren wil aanschaffen, want ze lijken wel echt op elkaar.

Het stekelvarken is wel echt heel erg leuk. Sowieso vind ik het leuke dieren, maar ook in Planet Zoo zijn ze erg leuk. Ze scharrelen lekker door hun verblijf en trekken zich soms terug in een burcht. Het is heel erg leuk om naar te kijken en ook bezoekers kijken graag naar deze schattige dieren. Overigens is de woestijnkat ook erg populair. Ze mogen dan wel klein zijn, maar het zijn erg drukke baasjes!

De dromedaris en de Somalische wilde ezel vond ik zelf wat minder interessant, maar waren natuurlijk onderdeel van het carrière level. Sowieso vond ik dit pakket iets minder interessant, vooral doordat er weinig nieuwigheid meer in zit. Het is natuurlijk fijn dat er weer meer diersoorten bij zijn gekomen voor een specifiek leefgebied, maar zoals ik ook al in eerdere reviews aangaf wordt het gewoon zo lastig om een selectie te maken.

Wat ik wel een heel toffe aanvulling vind is de zwarte neushoorn. Het zijn machtige dieren en dat straalt er ook in de game vanaf. De details zijn echt heel mooi, zoals de pluisjes op de oren en de textuur op de huid. Van alle dieren van dit pakket vind ik deze dan wel het topstuk. Het carrière level van dit pakket is heel goed te doen. Zeker nu het steeds makkelijker wordt om het park te managen is het level niet heel uitdagend. Wel is het een leuk level om kennis te maken met de nieuwe diersoorten.

Natuurlijk gaat een nieuw pakket ook altijd samen met een update. Update 1.14 brengt wat minder voor het specifieke management, maar brengt andere verbeteringen. Zo zijn de uniformen van het personeel aan te passen, zijn er verschillende tools waarmee je mooie opnames kunt maken in het park en hebben de dieren die de eigenschap hebben om te spugen een update gekregen.

Alena’s conclusie

Ik begin me toch af te vragen of we de dierenwereld niet uitgeput hebben. Ten minste, de dierenwereld die voor de makers haalbaar is om naar de game te vertalen. Ik zou bijvoorbeeld veel meer waterdieren of kleinere vogels willen, maar die zullen ongetwijfeld heel lastig zijn. Denk bijvoorbeeld aan de toekan, ara, zeeschildpadden of roggen. Het lijkt me echt heel gaaf om een volière of aquarium te kunnen maken. Dit pakket is dan ook voor mij niet echt een aanvulling, maar leuke dieren zitten er zeker weer in. Toch hoop ik dat een volgend pakket voor meer vernieuwing zorgt. Het Planet Zoo: Aride Dierenpakket is nu verkrijgbaar.

+ Leuke diersoorten
+ Carrière level goed te doen

– Weinig origineels

© 2023 Frontier Developments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.