D-DAY! Klinkt wel cool, het is vandaag tenslotte de dag van de letter D. En het is onze 16e verjaardag vandaag, dus gefeliciteerd allemaal! Kies je dan een game waarbij ook ‘De’ voor staat? Of sla je die over? Voor mijn game maakt het in elk geval geen verschil of er ‘De’ voor staat.

Patricia: Mijn game voor deze week is: Donkey Kong. Niet per se alleen Donkey, ook de rest van de familie mag er zijn. Mijn meest favoriete game is Donkey Kong Country 2 op de Super Nintendo (SNES). Hierin ga je samen met Donkey en Diddy op avontuur. Wat een heerlijke game was dit toch. Deze heb ik ook nog ergens op zolder liggen samen met mijn SNES. Donkey Kong Country 3 heb ik ook (te)veel uurtjes in rondgedwaald, ligt ook op zolder te verstoffen. Hierin komt Diddy samen met Dixie voorbij, afgewisseld met Donkey. Inmiddels heb ik voor de Nintendo Switch ook de game in mijn bezit, Donkey Kong Country Tropical Freeze.

Alena: Wordt dit nu per letter moeilijker? Of zijn er gewoon niet zo veel games met een D die ik heb gespeeld… Ik ga voor een klassieker vandaag, DuckTales voor de NES. Ik heb toch zoveel meters afgelegd op die wandelstok van Dagobert. Sowieso is de intro van DuckTales echt een van de beste intro’s ooit! De game voelde toen voor mij als echt immens groot, maar achteraf gezien viel dat best wel mee. Ik was toen ook nog maar een jaar of zes, dus in perspectief klopte het wellicht. Ik heb de game nu op Steam, echt een aanrader voor de regenachtige (of zonnige) zondagmorgen.

Linn: Donkey Kong en Ducktales zijn regelrechte klassiekers met de letter D. Kom ik daar overheen: nee! Heel hard nadenken en dan tot de conclusie komen dat je op dit moment keihard verslaafd bent aan een game met de letter D: Disney’s Dreamlight Valley. The Sims meets Animal Crossing. Heerlijk verslavend! Ik ga nog even een uurtje farmen, praten met Disney-karakters, vissen, edelstenen verzamelen en koken.

Amber: Diablo, in een gevecht verwikkeld zijn tussen de hemel en de hel. Ik heb de eerste Diablo’s niet gespeeld, meer vanwege leeftijd, beetje voor mijn tijd, maar ik kan niet wachten op Diablo IV. Wat we er van hebben mogen zien en uitproberen is het het wachten meer dan waard. Hopelijk loopt het net zo goed als de bèta doet geloven. Nu al zin om hier al mijn vrije tijd in te stoppen!

Lisa: Dead By Daylight natuurlijk! Deze asymmetrische multiplayer horrorgame heeft inmiddels behoorlijk wat veranderingen ondergaan, maar blijft nog steeds leuk om te spelen, zowel met vrienden als Survivors of om zelf als Killer achter een groepje aan te gaan. Als groot fan van de Halloween-franchise, is Michael Myers natuurlijk mijn favoriete Killer om te spelen en iedereen de stuipen op het lijf te jagen.

Sam: Hoewel de Doom-serie ook hoog op mijn lijstje staat, kies ik toch echt voor Dragon Age: Inquisition. De muziek, inclusief de prachtige tavern songs, luister ik bijna dagelijks en ik ben een grote fan van Sera! De verhaallijnen in het spel zijn prachtig en de wereld is om bij weg te dromen. Nou ja, bijna dan, want je moet echt hard werken met de vele quests en gigantische vijanden die dit spel te bieden heeft. De artwork van het spel is prachtig. Heb je dit spel nog niet gespeeld? Duik er dan snel in en geniet van alles wat Dragon Age: Inquisition te bieden heeft. Leuk feitje: De tavern songs in Dragon Age: Inquisition werden geschreven door Raney Shockne en Inon Zur. Ze wilden een authentieke en meeslepende sfeer creëren, passend bij de wereld van Thedas. Vanwege de populariteit van de tavern songs bracht BioWare een officiële soundtrack uit, deze is te vinden op Spotify.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.