Laten we het ingewikkeld maken! Want heel bijster veel keuze is er niet met de letter X. Er zijn titels waar ze de X voor plakken en hoppa er is een naam. Hebben wij eigenlijk een game gespeeld met de X?

Patricia: Er zijn bekende namen als Xenoblade of X-Men die met de letter X beginnen. Ik kan me alleen niet voor de geest halen of ik er eentje heb gespeeld of niet. Misschien ooit in een vaag verleden een X-Men Arcade titel. Verder ben ik blanco.

Linn: Xena: Warrior Princess. Vroeger was het een heldin. Op de Game Boy Color was deze game uitgebracht. Cartoony, vol met pixels en inhoudelijk baggerslecht. De game zag er verder ook totaal niet uit als Xena of side-kick Gabrielle. Het doosje van de game was echter wel van kwaliteit en daar zullen we het maar bij laten.

JadziaSam: Een goede strategiegame in een Sci-Fi jasje… ik heb het natuurlijk over XCOM. De games van XCOM horen uiteraard bij de letter X bovenaan te staan in mijn lijstje. Ik heb een aantal XCOM-games gespeeld, en hierbij is XCOM 2 tot nu toe wel favoriet.

Lisa: Oef, moeilijke letter, maar ik kies voor X-Men Origins: Wolverine. Dit is een hack-and-slash-avonturengame, die in 2009 is uitgekomen. Volgens mij is de game inmiddels al door velen vergeten, maar met de release bracht Wolverine een supergaaf game-element met zich mee, wat volgens mij best uniek was toen. Logan (Wolverine) is namelijk een mutant met de gave om zichzelf te healen en daar maken ze ook gebruik van in de game. Dit leverde destijds vrij schokkende beelden op in-game, aangezien schade duidelijk zichtbaar was op het lichaam van Logan – zijn huid werd aangetast door de schade die werd gedaan en soms zag je zelfs zijn adamanten skelet uitsteken. De schade werd daarna automatisch hersteld.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.