Grounded is / was een grote hit op de Xbox. Verwachtingsvol werd er dan ook door spelers van andere consoles uitgekeken naar een release voor die gamers om dit coöperatieve survivalavontuur te kunnen spelen. Goed nieuws: de Nintendo Switch-release is nu beschikbaar! We duiken in de game om te kijken of we deze release gaan spelen.

Als coop-liefhebber stond deze game al een tijdje op mijn wishlist, maar nog niet eerder heb ik mij verdiept in de game. Hoog tijd dus, waarom zouden we deze game thuis gaan spelen? De positieve reviews voor de Xbox vlogen je om de oren, van beste survival-game ooit tot aan beste game ooit. Klinkt enorm interessant, maar wat is Grounded nu precies?

De wereld is een prachtige en gevaarlijke plek en zeker wanneer je het formaat van een mier hebt. Kort door de bocht is dit waar Grounded om draait. Eigenlijk is het gewoon een achtertuin, maar wanneer je zo klein bent is dit een enorme wereld vol gevaren. Aangezien je bent gekrompen wil je natuurlijk niets liever dan terug naar je eigen formaat én leven.

De korte trailer laat al zien waar het om draait: bouwen en overleven, oftewel survivallen in de achtertuin. Dit doe je dus samen, want daar ligt de kracht van de game. Hoewel: solo is natuurlijk ook mogelijk. In de tuin bekijk je wat je allemaal kunt gebruiken om een onderkomen te bouwen en om je natuurlijk te wapenen tegen die angstaanjagende vijanden. In de verhaalmodus probeer je er achter te komen waarom je zo klein bent en nog belangrijker: hoe je weer thuis komt.

Ben je nu niet van de survival-games vol met zombies en het grote hack-en-slashwerk dan past Grounded ongetwijfeld veel beter in je straatje met de cartoon-achtige uitstraling. Ben je toch enigszins gevoelig voor bijvoorbeeld spinnen? Er is een heuse arachnofobie-modus. Er wordt tegenwoordig aan écht alles gedacht.

Eerlijk gezegd had het fijn geweest als Nintendo een demo uit had gebracht. Tot nu toe is er enige twijfel of wij hier in huis echt een survival-game samen gaan spelen. Wel rest ook nog de vraag of deze game niet mooier is op de Xbox zelf of op bijvoorbeeld de PlayStation? Ongetwijfeld zal daar ook bij deze Switch-release over nagedacht zijn en krijgen we extra features en bonussen voor onze kiezen. Toch vermoed ik dat we hier, wanneer er een mooie aanbieding is, absoluut een paar avondjes plezier aan kunnen beleven. Grounded is vanaf nu beschikbaar op de Nintendo Switch. Je kunt hem alleen digitaal kopen en dus niet fysiek in de (digitale) winkels.

Wat denk jij van Grounded voor de Nintendo Switch?

© Microsoft Studios / Obsidian Entertainment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.