In juni is het weer zover, dan vindt TwitchCon Europe weer plaats – dit keer voor het eerst in Rotterdam. De interactieve livestreamingdienst Twitch heeft inmiddels de aanwezige featured streamers bekendgemaakt, alsook het schema van het evenement.

Op 29 en 30 juni vindt TwitchCon voor het eerst plaats in Rotterdam en het ziet er naar uit dat dat traditie gaat worden; in 2025 en 2026 zal de Maasstad namelijk ook als thuishaven dienen voor TwitchCon. Op deze eerste editie in Rotterdam zijn alleen internationale bekendheden te vinden, maar ook Nederlandse en Vlaamse Twitch-grootheden zoals Daniellippens, Fems, Saar, Streamwithlien, Samora, Twoosie, Levideweerd en Radderss.

“Ik heb enorm veel zin om zowel streamers als kijkers van over de hele wereld te ontmoeten op TwitchCon.” zegt streamer Sarah ‘Saar’ Verhoeven. “Als gaming-streamer gebeurt het streamen voornamelijk in je eentje vanuit huis, maar op een fysiek evenement als dit heb je de kans om niet alleen online, maar juist offline met mensen te connecten. Het feit dat je door Twitch zelf wordt uitgelicht betekent heel veel en ik voel me dan ook enorm gezien en gehoord. Daarnaast kijk ik er natuurlijk erg naar uit om mijn community in het echt te ontmoeten en deze ervaring samen met hen te delen!”

Het schema van TwitchCon 2024

Naast het zien van jouw favoriete streamers valt er natuurlijk nog veel meer te beleven op TwitchCon. Zo verzorgt Twitch Rivals tijdens het weekend meerdere leuke toernooien en kunnen Minecraft-fans bij het MC Championship LIVE aan de slag met custom challenges. Het volledige schema van TwitchCon Europe is te vinden op de website.

TwitchCon is hét evenement op het gebied van livestreaming. Het evenement staat heel het weekend in het thema van verbinding, creativiteit, competitief gamen en plezier. Hier ontmoeten duizenden streamers, kijkers en merken elkaar. TwitchCon Europe biedt meerdere podia, een volle beursvloer, interactieve workshops, IRL meet-and-greets, een tabletop gaming-ruimte en nog veel meer. 

Tickets voor TwitchCon Europe in Rotterdam zijn te koop via de website.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.