Eind 2020 werd aangekondigd dat de next-gen versie van The Witcher 3: Wild Hunt dit jaar nog moest uitkomen. Daarnaast zou dit jaar ook een next-gen versie van Cyberpunk 2077 uit moeten komen. Echter gaf de Poolse ontwikkelaar CD Projekt RED afgelopen september aan dat een 2021-release onzeker zou zijn en hebben zij hun investeerders laten weten dat ze niet kunnen garanderen dat deze next-gen-versies dit jaar nog afkrijgen. Dit vermoeden is nu officieel bevestigd door de ontwikkelaar.

Op social media laat CD Projekt RED weten dat ze een belangrijke update hebben met betrekking tot de next-gen versies van The Witcher 3: Wild Hunt en Cyberpunk 2077, voor consoles en PC. Op aanraden van de teams die dicht betrokken zijn bij de ontwikkeling van deze next-gen versies, is er besloten om de release door te schuiven naar 2022.

De next-gen versie van Cyberpunk 2077 staat nu gepland voor het eerste kwartaal van 2022 en The Witcher 3: Wild Hunt het tweede kwartaal.

Eerder gaf de Poolse ontwikkelaar al aan dat ze geleerd geleerd hebben van de manier waarop Cyberpunk 2077 uitgebracht is en dat dit de reden kan zijn voor het niet halen van de 2021-deadline. Waarom precies de next-gen versie van The Witcher 3: Wild Hunt niet meer dit jaar uitgebracht kan worden is onduidelijk. De situatie is namelijk net wat anders, aangezien deze versie grotendeels door een extern team ontwikkeld wordt, namelijk Saber Interactive. Dit bedrijf heeft eerder aan de Switch-versie van de game gewerkt, alsook aan updates.

Naast het maken van next-gen versies van The Witcher 3 en Cyberpunk 2077, is CD Projekt Red momenteel ook bezig met de eerste grote uitbreiding voor laatstgenoemde. Ongeveer een kwart van de ontwikkelaars binnen het bedrijf zouden hier momenteel aan werken. Een derde van het bedrijf werkt aan de PS5- en Xbox Series-versies van Cyberpunk 2077. De rest van CDPR werkt verder aan Gwent en nog onaangekondigde nieuwe games.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.