Eerder al werd aangekondigd dat The Witcher 3: Wild Hunt en Cyberpunk 2077 voorzien zouden werden van een next-gen-versie. Deze versies zouden dit jaar nog moeten uitkomen voor de nieuwe generatie consoles, maar momenteel lijkt het onzeker of de Poolse ontwikkelaar dit gaat redden.

CD Projekt Red heeft namelijk aan diens investeerders laten weten dat ze niet kunnen garanderen dat deze next-gen-versies dit jaar nog afkrijgen, aldus een vertaling van Video Games Chronicle (VGC).

De ontwikkelaar geeft aan dat ze hebben geleerd hebben van de manier waarop Cyberpunk 2077 uitgebracht is en dat dit de reden kan zijn voor het niet halen van de 2021-deadline.

“Het doel is om de next-gen-versie van Cyberpunk 2077 eind dit jaar uit te brengen,” geeft Michał Nowakowski, lid van het bestuur van CDPR, aan. “Tegelijkertijd hebben we het afgelopen jaar veel lessen geleerd en is dit project nog in ontwikkeling, dus kunnen we niet met zekerheid zeggen dat de planning niet verandert.”

The Witcher 3: Wild Hunt zou ook nog steeds gepland staan voor later dit jaar, maar Nowakowski geeft ook hier aan dat er geen absolutie zekerheid gegeven kan worden dat de game eind 2021 nog uitkomt. De situatie hier is echter wel anders, aangezien de next-gen-versie van The Witcher 3 grotendeels door een extern team wordt gedaan, namelijk Saber Interactive. Dit bedrijf heeft eerder aan de Switch-versie van de game gewerkt, alsook aan updates.

Het uitzicht lijkt niet helemaal hopeloos, Nowakowski geeft namelijk aan dat ze voor nu op eind 2021 mikken, voor beide games. Specifieker wil hij het op dit moment echter niet maken.

Wel zou het uitbrengen van een next-gen-versie van Cyberpunk 2077 een belangrijke stap zijn, vertelt CEO Adam Kiciński. Hij heeft nog alle vertrouwen in de game en ziet zeker potentie in het Cyberpunk-universum.

Naast het maken van next-gen-versies van The Witcher 3 en Cyberpunk 2077, is CD Projekt Red momenteel ook bezig met de eerste grote uitbreiding voor laatstgenoemde. Ongeveer een kwart van de ontwikkelaars binnen het bedrijf zouden hier momenteel aan werken. Een derde van het bedrijf werkt aan de PS5- en Xbox Series-versies van Cyberpunk 2077. De rest van CDPR werkt verder aan Gwent en nog onaangekondigde nieuwe games.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.