De online editie van gamescom zit er weer op en jongens wat weer een hoop nieuws! In deze post pik ik de highlights eruit.

Dit jaar was gamescom dus online en tot de rand gevuld met meer dan 70 ontwikkelaars en uitgevers. Wel logisch dus dat er zoveel nieuws is! Zoals elk jaar trapte gamescom af met gamescom: Opening Night Live die via YouTube te volgen was. Hierin kwamen in de pre-show alleen al nieuwe trailers van onder andere Bus Simulator 2021, House of Ashes (van The Dark Pictures Anthology), Nobody Saves the World, Soundfall en Dream Cycle. Nog niet veel spannends wellicht, maar is natuurlijk de grote show voor.

Saints Row
Hier werd als eerste een nieuwe Saints Row aangekondigd. Het belooft een evolutie van de franchise te worden, maar is wel net zo maf en creatief als zijn voorgangers. Saints Row verschijnt op 25 februari 2022 voor de Xbox One en Xbox Series X|S, PlayStation 4, PlayStation 5 en de Epic Games Store voor pc. Als je voor 2 september een pre-order plaatst bij de Epic Games Store, krijg je Saints Row: The Third Remastered cadeau. Zie hieronder de trailer.

Marvel’s Midnight Suns
In deze nieuwe tactische RPG van Marvel en Firaxis Games zien we onder andere Iron Man, Wolverine, Captain Marvel, Captain America, Ghost Rider en Blade samenwerken als de Midnight Suns om Lilith, de moeder der demonen, te stoppen. Zij wil namelijk haar meester Chthon tot leven wekken, maar de Midnight Suns hebben ook iemand gewekt, namelijk Hunter. De game komt in maart 2022 naar de Xbox One en Xbox Series X|S, PlayStation 4, PlayStation 5 en Nintendo Switch en naar Epic en Steam voor PC.

Call of Duty Vanguard gameplay
In Call of Duty Vanguard kruip je in de huid van verschillende Special Forces waaronder Polina Petrova. In de gameplay trailer zien we haar in Stalingrad en krijg je een voorproefje van wat je van haar verhaal mag verwachten. Deze badass dame is maar een klein deel van wat de game in petto heeft. Grafisch ziet het er echt heel gaaf uit, dus dat belooft wat voor de next gen consoles. Call of Duty Vanguard komt 5 november naar Xbox One en Xbox Series X|S, PlayStation 4, PlayStation 5 en voor PC via Battle.net

Halo Infinite
Halo Infinite is multiplayer en hartstikke gratis. Net als vele andere gratis multiplayer shooters zal de game regelmatig seizoensupdates krijgen om de game in de loop van de tijd meer content te geven. De game zal 8 december gelanceerd worden op Xbox One, Xbox Series S|X, PC en is beschikbaar via Game Pass. Daarnaast is er ook een exclusieve, Limited Edition Halo Infinite Xbox Series X en een nieuwe bijpassende Elite Series 2 wireless controller. Deze zijn alvast beschikbaar voor pre-order en worden wereldwijd op 15 november gelanceerd bij geselecteerde retailers.

Cult of the Lamb, Midnight Fight Express, TMNT Shredders Revenge (April O’Neill), Demon Slayer, Super Monkey Ball Banana Mania, Splitgate, Century Age of Ashes, Strikerz Inc.

Riders Republic
In Riders Republic kun je verschillende carrières aangaan, waaronder Snow Tricks, Air Sports en Bike Races. Ook zijn er verschillende multiplayermodi, bijvoorbeeld Versus Mode en Free for All, waar je je samen met anderen van over de hele wereld (en cross-play) in kunt storten. Riders Republic lanceert op 28 oktober op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X | S, Stadia en Windows PC via de Epic Games Store en de Ubisoft Store.

Lego Star Wars: The Skywalker Saga
Veel Lego Star Wars fans hebben hierop zitten wachten, en complete Skywalker Saga komt in de lente van 2022 naar consoles en PC. Het beloof weer een groots avontuur voor jong en oud te worden. Zoals elke Lego game zou het namelijk weer super toegankelijk voor het kleine publiek moeten zijn met grapjes die voor alle leeftijden leuk zijn.

DokeV
De volgende game was een blije verrassing en heeft mijn interesse gewekt! In DokeV ga je de strijd aan met vreemde wezens die door de hele stad verstopt zitten en daar natuurlijk niet thuis horen. Zo lieflijk als het lijkt, zo ruig zijn de gevechten waar je je in stort. Gelukkig zijn een aantal van die wezens ook vrienden van je en helpen ze jou in je strijd. DokeV komt naar consoles en PC, maar we moeten nog even wachten op een releasedatum.

Jurassic World Evolution 2
Er zijn nieuwe beelden getoond van het vervolg op de eerste kraker van Frontier. In deze opvolger zullen nog meer soorten dinosauriërs te zien zijn, ook vliegende en zwemmende! Ook terraforming lijkt een flinke upgrade te hebben gekregen. En het beste van alles, 9 november is het al zover! Jurassic World Evolution 2 is nu beschikbaar voor pre-order.

Park Beyond
De makers van Tropico komen met een nieuwe pretpark game. Voor mijn gevoel hebben we daar al genoeg van, maar wie weet brengt het wat nieuws. Verschil met bijvoorbeeld Planet Coaster, is dat Park Beyond wat meer draait om futuristische en bizarre attracties. Van achtbanen die een stukje door de lucht vliegen tot octopussen die met bakjes overgooien, dat beloof wat. De game komt in 2022 naar Playstation 5, Xbox Series X|S en PC.

Naast al deze games was er natuurlijk nog veel meer game nieuws van zowel grote als kleine games. Er is veel nieuwe gameplay voorbij gekomen, een aantal releasedata en uitbreidingen voor bestaande games. Check vooral de YouTube streams en socials van je favoriete ontwikkelaars en uitgevers, want er valt genoeg te lezen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.