Zo fijn dat we weer films op het grote scherm mogen zien. De eerste supergrote release sinds de heropening van de bioscopen is aanstaande, namelijk Dune! Alena schreef er vorig jaar al over (hier terug te lezen), maar inmiddels kunnen we al bijna op het puntje van onze stoel gaan zitten.

Tot nu toe heb ik Dune eigenlijk links laten liggen, maar er werd al lyrisch over gedaan in huis. Toch zelf maar eens even kijken waar we nu exact mee te maken krijgen. Dune is dus een verfilming naar de bestseller van Frank Herbert en geregisseerd door Denis Villeneuve (bekend van Arrival en Blade Runner 2049).

In Dune volg je het spannende en mythische heldenverhaal van Paul Atreides. Deze briljante en begaafde jongeman is voorbestemd voor grootse dingen. Hij dient te reizen naar het gevaarlijkste planeet in het universum om de toekomst van zijn volk veilig te stellen. Uiteraard ligt het kwaad op de loer en zal een hevige strijd los gaan barsten.

Voor de film is een immense sterrencast uit de kast getrokken, wat te denken van Rebecca Ferguson (The Greatest Showman, Doctor Sleep), Josh Brolin (Avengers: Infinity War), Stellan Skarsgard (Chernobyl, Avengers: Age of Ultron), Zendaya (Spider-Man: Homecoming), Sharon Duncan-Brewster (Sex Education), Jason Mamoa (Aquaman, Game of Thrones) en Javier Bardem (No Country for Old Men).

Filmmuziek mag uiteraard ook niet ontbreken en daarvoor is niemand minder dan Hans Zimmer (Blade Runner 2049, Inception, Gladior, The Lion King) verantwoordelijk.

Benieuwd geworden? Bekijk dan de tweede officiële trailer van de film hier:

Bestel snel alvast je tickets bij je dichtstbijzijnde bioscoop of sprokkel alvast wat filmfanaten bij elkaar voor een leuk avondje uit. De 156 minuten durende film is goedgekeurd voor kijkers vanaf 12 jaar en zal te zien zijn in 3D, IMAX, Dolby Cinema en 4DX.

© 2021 Warner Bros. Pictures. All rights reserved. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.