De mogelijkheid om relaties aan te gaan met personages in games is niet meer weg te denken in role-playing-games en voor sommige spelers zelfs essentieel. Dit leidt echter soms tot behoorlijk awkward scènes, vooral als je hier juist niet op zit te wachten – of per ongeluk iets te aardig tegen het verkeerde personage hebt gedaan. Met Valentijnsdag om de hoek leek het ons leuk om een aantal van dit soort momenten te bespreken en hebben een zestal vreemde seksscènes in games opgesomd.

Baldur’s Gate 3

Baldur’s Gate 3 staat inmiddels bekend om de romances die spelers kunnen aangaan met bepaalde personages (vooral de charismatische vampier Astarion is geliefd en spelers doen er soms alles aan om een wit voetje te behalen bij hem). Echter, toen de game net uitgekomen was, was iedereen in rep en roer over een bepaalde scène met Halsin – een druïde die in een enorme beer kan veranderen. Wat blijkt nou, deze pluizige gedaante kan hij niet alleen tijdens gevechten aannemen, maar ook tijdens de wat meer intiemere momenten. En dat heeft geleid tot één van de meest spraakmakende scènes in een game, van afgelopen tijd.

The Witcher 3: Wild Hunt – Blood and Wine DLC

In The Witcher 3: Wild Hunt zijn meerdere romances die je kunt aangaan – en niet zonder consequenties, ga je bijvoorbeeld voor Yennefer én Triss, dan staat je aan het einde van de game een tegenvaller te wachten. Verder is er natuurlijk ook een iconische scène waarbij een opgezette eenhoorn een rol speelt, maar één van de romances in de Blood and Wine DLC slaat werkelijk alles. Zo kun je in deze DLC een nachtje doorbrengen met Syanne, de zus van de hertogin van Toussaint. Tijdens de quest ‘Beyond Hill and Dale’ beklim je een enorme bonenstaak en na het verslaan van de Cloud Giant, vraagt Syanna aan Geralt of hij haar kan helpen met het vervullen van haar laatste wens. Stemt hij hiermee in, dan laat Syanna hem alle hoeken van de wolken zien en zitten ze letterlijk even op Cloud Nine. Eén van de meest bizarre cut scènes om te zien, aangezien je ze door de wolken ziet vallen, zweven en rollebollen (ondersteboven, achterstevoren, noem maar op), maar creatief is het wel.

Cyberpunk 2077

In Cyberpunk 2077 zijn er een aantal romances die de speler aan kan gaan, waaronder met Panam Palmer. Zij is een voormalig lid van de Aldecados (een nomaden clan) en verdient haar brood als Merc, waarbij zij ingehuurd kan worden voor allerlei klusjes. Als de speler de juiste keuzes heeft gemaakt in het verhaal dan krijgt hij de mogelijkheid om de liefde de bedrijven met deze nomade dame en dat gaat natuurlijk op een spectaculaire manier. Panam heeft een enorme Panzer tank (de Basilisk) weten te bemachtigen en samen met V (hoofdpersonage) besluit ze een testritje te maken. Na een aantal doelen geraakt te hebben en V het besturen van de Basilisk onder de knie heeft, vliegen de vonken over tussen de twee. Panam sluit zichzelf en V aan in op de Basilisk, waardoor hun lichamen en geest worden gesynchroniseerd. Helaas worden de tortelduifjes op een gegeven moment bruut onderbroken door vijanden, wat leidt tot totale chaos.

Assassin’s Creed: Odyssey

In Assassin’s Creed: Odyssey zijn er ook weer genoeg personages waar je een vluchtige romance mee aan kunt gaan en ongeacht of de speler kiest om als Alexios of Kassandra te spelen, het maakt niet uit wie je wel of niet kan romancen. Het geslacht staat hier niet in de weg, maar ook blijkt leeftijd geen enkele drempel te zijn voor deze Griekse helden. Als een bejaarde dame, genaamd Auxesia, de speler om hulp vraagt om dierlijke ingrediënten te verzamelen, blijkt al snel dat het om een afrodisiacum gaat. Auxesia hoopt op deze manier ervoor te zorgen dat de relatie met haar man weer spicy wordt. Op een gegeven moment krijgt de speler ook de optie om haar te bevredigen (Auxesia lust er namelijk wel pap van) en dat levert een hilarische scène op.

Dragon Age: Inquisition

Je zou kunnen zeggen dat dit de voorloper is van Halsin (Baldur’s Gate 3), maar in plaats van een grote beer, krijgt de speler de mogelijkheid om Iron Bull te ‘berijden’. Als er genoeg is geflirt met deze eenogige leider van de Qunari, geeft hij aan dat hij de hints snapt en begrijpt wat de spelers intenties zijn: “you want to ride the bull.” Hoewel de speler natuurlijk wel eerst de juiste keuzes moest maken om deze romance te initiëren, de de Iron Bull een van de weinige romances die begint met een seksscène, terwijl bij de meeste games de speler pas aan het eind hiermee wordt “beloond”.

Far Cry 3

Kleine spoilerwaarschuwing voor deze sekssène in Far Cry 3, waarbij de speler aan het einde van de game een belangrijke keuze moet maken.

Citra is de leider van een lokale stam de Rakyat, en hunkert naar macht, om haar stam uiteindelijk weer in volle glorie terug te brengen. Aan het einde van de game geeft zij hoofdpersonage Jason de keuze om zich bij de Rakyat te voegen en de ‘ware’ krijger te worden die hij eigenlijk is, of om zijn vrienden te redden. Kiezen spelers voor de eerste optie, dan gaat er ritueel van start, waarbij Citra bovenop Jason (die ondertussen flink aan het hallucineren is van de drugs) kruipt en seks met hem heeft. Als ze klaar is, steekt ze hem neer, vertelt ze hoe ze zijn kind zal baren en dat het kind de perfecte krijger zal worden en de Rakyat zal leiden. Terwijl het scherm vervaagt en Jason sterft, laat Cintra hem nog weten dat hij moet sterven als een krijger en fluistert ze “you won” vlak voordat het spel eindigt. Griebels!

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.