Afgelopen donderdag, op 8 februari, vond Game Music in Concert plaats in Tivoli Vredenburg (Utrecht), uitgevoerd door het Noord Nederlands Orkest onder leiding van Arjan Tien, met zangeres Julie Elven. Laatstgenoemde is te horen op soundtracks van games als Horizon Forbidden West, World of Warcraft, Overwatch, League of Legends, RuneScape en Total War.

De sfeer zat er gelijk al goed in en dirigent Arjan Tien werd met een groot applaus onthaald. De zaal ging echter helemaal uit z’n dak toen Julie Elven het podium betrad – zij had een prachtige rode jurk aan, waardoor ze zeker niet te missen was. Presentator Rami Ismail (tevens onafhankelijke gameontwikkelaar) vermaakte het publiek tussen de muziekstukken door, met begeleidende verhalen over de muziekstukken die we te horen kregen en een stukje achtergrond. Dit was een ontzettend leuke toevoeging aan het geheel en maakte de boel ook laagdrempeling. Normaal gesproken zijn klassieke concerten wat stijver en formeler, maar iedereen hier was welkom – van gamers tot muziekliefhebbers.

Wat wel gelijk opviel, is dat de muziekstukken niet begeleid werden met een projectie op de achtergrond. Persoonlijk vond ik dat jammer, want had graag de muziek gehoord met de bijbehorende beelden op de achtergrond.

De avond begon met ‘Snake Eater’, een stuk uit de Metal Gear Solid-games en werd opgevolgd door de Suite van Assassin’s Creed IV: Black Flag. Verder waren er muziekstukken te horen uit Shadow of the Colossus, Fallout 4 en natuurlijk ook een aantal games van Nederlandse bodem zoals Killzone, Horizon Zero Dawn en Horizon Forbidden West. Leuk was ook dat Joris de Maan in de zaal zat, hij is de componist van games als Killzone. Het duurde even voordat presentator Rami hem gevonden had, maar na veel gewuif, had iedereen Joris gevonden en kreeg hij een groot applaus.

Voor mij persoonlijk waren de highlights van deze prachtige avond de Suite uit Bloodborne, ‘All Gone (No Escape)’ uit The Last of Us en de afsluiter ‘Dragonborn’ uit Skyrim. Vooral laatstgenoemde was een verrassing!

Een super mooie avond dus en heel indrukwekkend om deze muziekstukken live te horen.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.