Gamemuziek, je kunt er niet omheen. In iedere game komt er wel muziek voor en de ene soundtrack is mooier dan de ander. Tijdens het spelen van een game sta je er wellicht niet zo bij stil, maar muziek is een essentieel onderdeel om een game te kunnen beleven. In de rijke game-geschiedenis hebben al vele mooie soundtracks de revue gepasseerd. Radio 4 dacht er gelukkig aan om hier iets mee te doen, namelijk een Nacht van de Gamemuziek.

De allereerste editie van de Nacht van de Gamemuziek werd op 18 mei 2021 tussen 05:00 uur en 07:00 uur uitgezonden op Radio 4. Twee uur lang hoorde je allerlei muziek uit computergames. Nu snappen we natuurlijk wel dat menig radioluisteraar of gamer niet om 05:00 uur in de ochtend al de radio aan zet, en daarom is de uitzending gelukkig terug te luisteren opĀ Uitzending gemist – Voor de Dag – NPO Radio 4 en dat is absoluut een aanrader.

Tijdens de uitzending hoor je originele muziek die je hoort tijdens het gamen, of bestaande muziek die gebruikt werden in soundtracks, maar ook bijzondere bewerkingen die je nooit eerder hoorde. De uitzending gaat van start met the Legend of Zelda vertolkt door het Metropole Orkest tijdens Games in Concert. Daarover gesproken, dit is absoluut een aanrader om eens te beleven. De heerlijkste gamemuziek passeert tijdens zo’n avond de revue en met kippenvel luister je naar de prachtige klassieke muziek vertolkt door een groots orkest.

Thomas van Vliet praat de Nacht van de Gamemuziek aan elkaar en tijdens het luisteren leer je ook nog eens iets bij over componisten en hoor je andere weetjes over games waaronder natuurlijk Super Mario, Tetris, Sonic the Hedgehog, Final Fantasy en nog zoveel meer. De uitzending is het absoluut waard om te luisteren en we hopen daarbij dat er absoluut een vervolg wordt gegeven aan de Nacht van de Gamemuziek. We geven alvast een extra tip: maak er alsjeblieft ook een televisie-uitzending over.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.