Inmiddels hebben we ook al de tweede (en ontzettend spannende!) aflevering van The Last of Us achter de rug en ook deze aflevering zat weer tjokvol met leuke easter eggs voor kijkers die bekend zijn met de game.  Wederom een kleine waarschuwing; mocht je deze aflevering nog niet gezien hebben, dit artikel kan spoilers bevatten.

Girafknuffeltje

Als Joel (Pedro Pascal), Ellie (Bella Ramsey) en Tess (Anna Torv) door Boston lopen, tussen de vergane auto’s, zoomt de camera ineens in op iets wat onder een autoband ligt. Het is een girafknuffeltje en kijkers die de game gespeeld hebben, weten wat dat betekent. Dit is een ontzettend mooi stukje foreshadowing voor wat ons nog te wachten staat later in het seizoen, namelijk één van de meest iconische momenten in de game. Wat dat moment precies gaat zijn, houden we nog even geheim. Tevens zijn giraffen in de eerste The Last of Us-game een thema en komen spelers op allerlei manieren giraffen tegen, of ze nou afgebeeld zijn op een muur, of in een boekje.

Bron: @Naughty_Dog op Twitter
Aansteker

Kijkers die nog meer games van Naughty Dog (ontwikkelaar van The Last of Us) hebben gespeeld, zullen vast nog iets opgevallen zijn. De aansteker van Tess is namelijk gebaseerd op de aansteker van Sam Drake uit de game Uncharted 4: A Thief’s End.

Typische gameplay-elementen

In de The Last of Us-game moeten spelers soort van omgevingspuzzels oplossen, denk hierbij aan het gebruik van drijvende stukken hout die moeten worden ingezet, of het verplaatsen van houten planken om zo aan de overkant te kunnen komen en natuurlijk komen spelers vaak genoeg voor dichte deuren te staan. Zo ook in deze aflevering. Joel, Ellie en Tess moeten een omweg zien te vinden, om zo de deur vanaf de andere kant open te krijgen. Joel geeft Tess een zetje (iets wat ontzettend lijkt op één van de animaties uit de game), zodat ze door een opening tussen allemaal brokstukken kan kruipen.

Bron: HBO
Ellie kan niet zwemmen

Ellie is geboren toen de pandemie al in volle gang was en de Cordyceps zich al volledig door de Verenigde Staten hebben verspreid. Zij heeft dus geen normale opvoeding gehad en ondanks dat ze wel naar school ging in de quarantainezone, heeft ze nooit leren zwemmen. Kijkers worden hier in aflevering twee al op gewezen, zodra de drie personages een overstroomde ruimte tegenkomen. Joel moet hierom gniffelen, want het water komt maar tot de knieën, maar het was voor Ellie toch een spannend momentje.

Health kits

In de game kunnen spelers zichzelf healen door zogenaamde health kits. Deze kits zijn af en toe kant-en-klaar te vinden, maar het zal vaker voorkomen dat spelers er zelf één in elkaar moeten knutselen. De benodigde spullen daarvoor zijn een stukje doek en alcohol. Natuurlijk werkt dat niet zo in het echte leven, maar er wordt wel naar gehint in de serie. Zo gebruikt Joel tape om de voet van Tess te verbinden en geeft hij een afgescheurd doekje aan Ellie om haar wond af te dekken.

Bron: HBO
Clickers

Dit was natuurlijk het meest spannende moment van de serie. Wie van jullie durfde ook bijna niet te bewegen op de bank, bij het horen van de eerste Clickers? Zowel Misty Lee en Phillip Kovats zijn ingeschakeld om weer de enge geluiden van de Clickers aan te leveren. Lee en Kovats waren namelijk ook verantwoordelijk voor deze geluiden (en de motion-capture) in de games. In de serie worden de Clickers echter gespeeld door Olivier-Ross Parent en Samuel Hoeksema. Laatstgenoemde is een Nederlander, wat natuurlijk extra leuk is.

Daarnaast was ook de omgeving echt spot on en leek het museum, waar ze de eerste Clickers tegenkomen direct uit de game gekomen te zijn. Hoeveel er op de details is gelet, verbaast me keer op keer weer.

Welke easter eggs hebben jullie gespot in deze aflevering? Laat het ons weten in de comments!

Benieuwd naar welke easter eggs we gevonden hebben in de eerste aflevering? Lees dan ons artikel hier.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.