Het heeft even geduurd, vanwege de release voor consoles, maar er is weer een nieuw dierenpakket en een zeer gewilde ook nog! Ik heb volgens mij in verschillende reviews al geschreven dat er wat variatie moest komen in diersoorten en dat bijvoorbeeld een kinderboerderij leuk zou zijn. Het Boerenerf-dierenpakket zou hier wel eens aan kunnen voldoen.

Het Boerenerf-dierenpakket bevat zeven nieuwe diersoorten, meer dan 60 nieuwe decoratiestukken en een nieuw scenario. Allereerst de nieuwsgierige en altijd actieve Sussexkip. Zoals je op de afbeelding hieronder kunt zien en in de trailer scharrelen ze lekker rond. Ik ben wel benieuwd of we ook eieren zullen zien in het verblijf. In de trailer is ook de Zuid-Amerikaanse Alpaca te zien. Met zijn karakteristieke lange nek, elegante houding en een vriendelijk, intelligent karakter zal hij vast veel bezoekers overhalen om een bezoek te brengen. Als laatste is de Alpengeit te zien. Deze speelse en bekende kinderboerderij-dieren zijn gek op klimmen, dus je zult vast een parcours voor ze moeten uitzetten.

De Sussexkip

De dieren die we niet in de trailer zien en dus nog een verrassing blijven zijn de gewone Amerikaanse ezel, het Hill Radnor-schaap, het Tamworthvarken en mijn favoriet, de Schotse hooglander! Opvallend is dat er meerdere dieren uit het Verenigd Koninkrijk komen. Een aantal dieren staan ook open voor interacties met bezoekers, mits ze er zin in hebben natuurlijk. Het ziet er in ieder geval naar uit dat bezoekers tussen de meeste dieren kunnen lopen, waarmee de mogelijkheid voor een soort kinderboerderij is ontstaan. Om dit neer te kunnen zetten krijgen we de beschikking tot meer dan 60 decoratiestukken! Onder andere houten hekjes en schuren geeft de speler de mogelijkheid om het boerderijleven te simuleren. Vele spelers hebben om deze aanvulling gevraagd, het wachten is beloond!

Nieuw decoratiemateriaal met het Tamworthvarken op de achtergrond

Voor het scenario help je Tiffany Summers weer om een verwaarloosde boerderij nieuw leven in te blazen. Samen werken je aan het opzetten van een succesvol dierenreservaat. Neem vervallen schuren en overwoekerde weilanden onder handen en maak er niet alleen een veilige en prettige omgeving van voor dieren, maar ook een thuis waarin ze goed kunnen gedijen op het platteland van Nieuw-Zeeland.

Het Boerenerf-dierenpakket komt samen met update 1.17 voor alle pc-spelers. Ook als je het pakket niet aanschaft, krijg je deze update. Met deze update kan aantal verblijven nu worden veranderd in verblijven met dierenontmoetingen, waarin bezoekers dichter dan ooit bij je dieren in de buurt kunnen komen. Daar horen ook weer nieuwe voorwerpen bij, zoals de hygiënepost, een informatiebord en een kleine bezoekersingang.

Het Planet Zoo: Boerenerf-dierenpakket is vanaf 30 april te koop op Steam voor € 9,99. Het dierenpakket is een DLC, je hebt dus Planet Zoo voor pc nodig om het Planet Zoo: Boerenerf-dierenpakket te kunnen spelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.