Het is vandaag Koningsdag! Misschien heb je de rommelmarkten al afgestruind voor toffe koopjes, misschien ga je straks nog. Hier zetten we in ieder geval de koningen en koninginnen in video games graag in het zonnetje. Niet alleen de meest voor de hand liggende, maar ook de misschien wat minder bekende komen voorbij. Hebben jullie nog toffe aanvullingen? Deel ze dan vooral met ons!

Koning Graham – King’s Quest Franchise

LET OP: SPOILERS
Okay, eerst dan maar the super obvious. De eerste King’s Quest, King’s Quest: Quest for the Crown, kwam uit in 1984. Koning Edward is daar de heersende koning die Sir Graham op een queeste stuurt om schatten de vinden die het koninkrijk nodig heeft om te blijven bestaan. Als Sir Graham terugkeert met de schatten geeft de kindloze Koning Edward de troon aan Graham. King’s Quest II: Romancing the Throne draait dan wederom om Graham, dit keer als koning die een vrouw probeert te vinden om de troon over te kunnen dragen. Uiteindelijk trouwt hij met Valanice. In King’s Quest III: To Heir Is Human volgen we een ontvoerde jongen die uiteindelijk de ontvoerde zoon van koning Graham en koningin Valanice blijkt te zijn. Koning Graham geeft bij terugkeer van zijn zoon het avontuur door aan zijn beide kinderen. King’s Quest IV: The Perils of Rosella draait dan volledig om de dochter van koning Graham. Een mooie verhaallijn die altijd nog de moeite waard is om door te spelen!

Deku King – The Legend of Zelda: Majora’s Mask

In The Legend of Zelda zitten natuurlijk meerdere koningen en koninginnen, maar we kiezen vandaag voor eentje die misschien wat minder voor de hand ligt. De Deku King is de koning van het Deku koninkrijk. Link wordt gevraagd om de prinses van het Deku koninkrijk te redden uit de Woodfall Temple. Hij komt te snel tot conclusies, is onredelijk en misschien niet de leukste koning die je tegen kunt komen. Aan de andere kant zou ik ook boos zijn als mijn dochter ineens verdwenen was.

King Bob-omb en King Boo – Super Mario Franchise

Misschien zijn dit wel twee van de meest aandoenlijke koningen die we tegen kunnen komen vandaag (al hebben we nog een andere leuke in petto). King Bob-omb en King Boo draaien inmiddels al heel wat jaren mee in de Super Mario Franchise. We maakten in 1996 kennis met King Bob-omb in Super Mario 64. Daar staat hij boven op de berg van het Bob-omb veld. Stoer als hij doet, vind ik hem er altijd uitzien als een vriendelijke opa met zijn opgekrulde grijs-witte snor en gouden kroon. King Boo daarentegen oogt toch iets minder vriendelijk. Hij liet voor het eerst zijn witte gezicht zien in Luigi’s Mansion (2001) en is daar de grote vijand van Luigi.

Queen Sigrún – God of War

Queen Sigrún is de badass koninging van de Valkyren in God of War (2018) en komt ook voor in de Noorse mythologie waar de game op gebaseerd is. Sigrún is op zijn minst intimiderend te noemen, ze ziet er in ieder geval zo uit met haar uitdrukkingsloze gouden masker en gouden vleugels. Ze is door Odin vervloekt, is heel krachtig en heeft flink wat skills om zich te weren tegen anderen. Katros en Atreus nemen het tegen haar op, waardoor ze uiteindelijk bevrijd wordt van haar vloek en zich bij haar zusters voegt.

Queen of Light en Queen of the Night – Child of Light

In Child of Light zitten de altijd klassieke goede en slechte koningin. De Queen of Light is de moeder van Aurora (latijn voor ‘zonsopgang’), de heldin van het verhaal. Zij helpt Aurora aan het begin van haar queeste. Umbra is Queen of the Night en is de vijand in het verhaal. Zij wil het koninkrijk van Lemuria weer voor zichzelf, nadat de Queen of Light haar heeft verbannen. Child of Light is een super mooie game en verdient meer aandacht. Als je van een klassiek verhaal houdt over goed en slecht, houdt van avontuur RPG’s en fantasie, dan zit je met deze game gebakken.

Sarah Kerrigan, Queen of Blades – Starcraft

Sarah Kerrigan, Queen of Blades kennen we allemaal van Starcraft. Ooit geboren als mens, getraind voor combat, vechtend voor de Terran Confederacy en uiteindelijk opgenomen door de Zerg swarm, geplaatsts in een cocon door Abathur en getransformeerd tot de zelf aangenomen titel ‘Queen of Blades’. Het verhaal is te lang om helemaal op te schrijven, maar het internet weet er genoeg over, mocht je meer willen weten. Sarah Kerrigan is dan misschien niet een koningin vanwege erfrecht of overheersing, maar heeft zichzelf deze titel gegeve, omdat zij de sleutel zou zijn tot de redding van de zerg.

Onion King – Overcooked!

Tot slot, misschien dan toch de schattigste koning die er tussen zit. De Onion King van Overcooked! Net als King Bob-omb heeft hij zo’n gezellige snor, dikke wenkbrauwen en een gouden kroon om het af te maken. Hij introduceert de chefs tot het probleem van de zombie broodjes en allerlei andere problemen en hoopt dat de chefs het koninkrijk van de ondergang kunnen redden. Prima verhaal voor een stressvolle game waarin alles steeds aanbrandt, verkeerde gerechten geserveerd worden en keukens langzaam uit elkaar vallen.

Met de Onion King zijn we aangekomen bij onze laatste koning/koningin van dit artikel. Heb je nog mooie aanvullingen? Deel ze dan met ons via een comment onder deze post of via de socials! Fijne koningsdag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.