Koningsdag! Heel Nederland kleurt oranje en overal in het land is er van alles te doen. Van vrijmarkten tot festivals, van braderieën tot kermissen. Dit jaar dompelt de koning zelf zich onder in Rotterdam en wordt de hele dag op zijn verjaardag vermaakt. Zou hij toch niet liever stiekem thuisblijven en er een game bij pakken? De Female-Gamers-redactie heeft wel een vermoeden welke game hij dan het liefste zou spelen.

Linn: DJ-Hero
Natuurlijk bouwt Willem-Alexander graag zelf een feestje voor zijn verjaardag. Hijzelf staat dan in het middelpunt van de belangstelling wanneer hij de beste tunes bij elkaar draait. Hij maakt zich op voor een fijn potje DJ-Hero. Hij heeft al laten blijken een liefhebber van DJ’s te zijn, waaronder Armin van Buuren en wellicht had hij, als alles anders gelopen was, wel een carrière als DJ geambitieerd. Op deze manier kan hij toch genieten van het dance-leven. Lekker scratchen met DJ Wim-Lex!

Alena: SimCity
Onze koning doet het de laatste jaren niet zo lekker in de peiling onder het volk. Ik denk daarom dat hij SimCity gaat spelen. In SimCity ben je de burgemeester van een fictieve stad en moet je regelen, bouwen en onderhouden. Koning is natuurlijk iets anders dan burgemeester, maar met SimCity kan hij oefenen met fictieve inwoners, zodat hij kan leren waar hij volgend jaar misschien een betere beoordeling door kan krijgen.

Lisa: De Sims 4
Het klinkt misschien wat cliché, maar ik denk dat Wim-Lex gewoon stiekem lekker zit te Simsen. Hij hoeft dan ook geen rekening te houden met stomme pandemieën en lockdowns; in De Sims kan hij namelijk gewoon zijn vakantievilla naar wens bouwen en virtueel op vakantie gaan. En als hij eens echt de baas wil uithangen, dan zal ‘ie vast een potje Tropico spelen.

Patricia: Candy Crush
Omdat hij veel reist, zoekt hij iets ter ontspanning en ik denk dat hij een wedstrijd voert tussen zichzelf, zijn vrouw en de dochters. Of zou dan Wordfeud een betere optie zijn? Beide spellen zijn makkelijk mee te nemen en wereldwijd te spelen.

Welke game denk jij dat de Koning zou spelen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.