De eerste LEGO Super Mario start set kwam inmiddels zo’n drie jaar geleden uit en is opgevolgd door vele nieuwe sets. Daarom leek het ons een goed idee om te kijken naar de leukste LEGO Mario sets om de start set mee uit te breiden.

Het doel van LEGO Super Mario is natuurlijk om eigen levels te bouwen waar Mario, Luigi of Peach zoveel mogelijk punten moet scoren en vijanden moet verslaan. Met de start set kun je een heel klein level bouwen, maar je wil natuurlijk wel wat uitdaging! Daarom zijn er heel veel uitbreidingsset verkrijgbaar in alle soorten en maten. Ik neem overigens alle minifiguren en power-ups niet mee, want daar zijn er zo ontzettend veel van. Ik zal de power-ups af en toe wel even noemen als het een goede aanvulling is op een bepaalde set.

Uitbreidingsset: Reuzen-Spikes wolkentop uitdaging
Deze set bevat drie verschillende en bekende vijanden uit de Super Mario wereld, namelijk de Reuzenspike, Boomerang Bro en een Piranha Plant. Bovendien speelt dit stukje zich af in de wolken en kun je daarmee toch wat verschillende dimensies toevoegen aan het level. Mario moet naar verschillende platforms hoppen en ondertussen de rollende spikes van Reuzenspike, de boemerang van Boomerang Bro en de tanden van de Piranha Plant ontwijken. Een mooi onderdeel voor een level dus! Overigens is de set ook heel kleurrijk, ondanks dat het toch een beetje grimmig is met al die vijanden.

Uitbreidingsset: Kat-Peach-uitrusting en IJstoren
Ja, ik heb een zwak voor de katjes in Super Mario. Ze zijn zo schattig en fluffy en dat is met Kat-Peach niet anders. Het kleine kasteel van Peach is sowieso een leuke toevoeging, want er zitten allemaal extra’s bij, zoals een verstopt muntenblok en een gouden appel. Ook zijn Toad, Kamek en Kat-Goomba onderdeel van deze set. Peach krijg je er niet bij, dus die zul je dan apart moeten aanschaffen. Wel krijg je dus een Kat-Peach outfit, die je kunt opbergen op een speciale plek in het kasteel.

Bron: Brickset.com

Uitbreidingsset: Fliprus’ sneeuwavontuur
Fliprus’ sneeuwavontuur vind ik zelf een hele leuke set vanwege het kleurgebruik. Het is echt een sneeuw/ijs level met al die witte en lichtblauwe steentjes. De roze Fliprus springt er dan ook echt uit in deze uitbreidingsset. Het kampvuurtje met marshmellows is ook een heel leuk detail. Handig voor deze uitbreidingsset is natuurlijk de LEGO Mario Pinguin Power-Up. Als je Mario dan op zijn buik laat glijden krijg je extra muntjes!

Makersset: Creatieve gereedschapskist
Deze set bevat een boel steentjes om levels net dat beetje extra te kunnen geven. Er zitten onder andere wolkjes, bomen, vlammetjes en verschillende kleuren steentjes in. Naast een heleboel bouwsteentjes zitten er ook 3 minifiguren in, namelijk Goomba, blauwe Yoshi en Wendy. Deze set is dus perfect voor iedereen die de eigen fantasie de vrije loop wil laten en niet genoeg heeft aan de steentjes van de uitbreidingssets.

Bron: Brickset.com

Uitbreidingsset: Peach’ tuin ballonvaart
Dit is vooral een hele vrolijke set, bijvoorbeeld om ergens halverwege in het level te zetten. De ballonvaart heeft namelijk een huisje van een blauwe Toad waar een supersterblok in de ‘rook’ van de schoorsteen zit verstopt. Ook zijn er een fontein met een muntenblok, beweegbare wolken en een knol die digitale munten geeft. De set heeft ook weer wat minifiguren, namelijk Pom Pom, een blauwe Toad, een roze Yoshi en een Lava Bubble. Voor deze set is het dan dus wel leuk om Peach te hebben en die is niet bij deze set inbegrepen.

Uitbreidingsset: Rit over lavagolven
Persoonlijk vind ik dit een van de leukste sets, omdat hij wat meer beweging heeft in verhouding tot andere sets. De set heeft twee Lava Bubbles en een Fire Bro om te verslaan. Ook vind ik de kleuren van deze set heel erg leuk en bevindt het zich weer in een andere wereld dan de andere sets die we voorbij hebben zien komen. Het is misschien niet een hele uitgebreide set, maar wel eentje waar je denk ik veel plezier van kunt hebben.

Uitbreidingsset: King Boo en de spooktuin
Mijn kinderen zijn gek op Boo en al helemaal op King Boo. Deze uitbreidingsset heeft naast King Boo ook nog allemaal vleermuizen en een Goomba om te verslaan. Het is een wat meer duistere set in verhouding tot de andere uitbreidingssets, maar heeft wel hele leuke elementen. Zo is er een poort om doorheen te gaan, draaiende vleermuizen en een omgevallen boom om muntjes mee te verdienen.

Bron: Brickset.com

Uitbreidingsset: Gevecht op Dry Bowsers kasteel
We sluiten deze lijst af met een set die in augustus dit jaar uit komt. Het is ook wel een van de duurdere sets, maar heeft ook veel details. Er is een fitnessruimte, een geheime ingang, een strategiekamer, een sleutelblok en een schatkistblok. De set heeft vijf minifiguren die bij deze wereld passen, namelijk Dry Bowser, een Magmaargh, een Bone Piranha Plant, een Bone Goomba en een paarse Toad in een kooi. Deze paarse Toad is gelijk de missie van dit level, want die moet bevrijd worden uit de handen van Dry Bowser. Duur, maar wel compleet dus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.