Prrtt! Er is weer een heuse katten-game onderweg naar de Nintendo Switch. Hier gaan dan meteen de oortjes gespitst en zijn we er als de kippen bij! Calico is een populair bordspel waarin je de mooiste kleedjes gaat maken voor de poezelige kindjes. Dit bordspel krijgt nu dus een versie voor de Nintendo Switch onder de noemer Quils and Cats of Calico.

Als het aan de kat ligt: hoe zachter hoe beter. Het oog wil natuurlijk ook wat, dus we hebben graag dekentjes die goed in het interieur passen. In het bordspel, en dadelijk dus ook de digitale versie Quilts and Cats of Calico ga je kleedjes maken van stukjes stof met verschillende patronen. Plaats stukjes stof, naai er knoopjes op en lok de liefste katjes. Het bordspel is in Nederland uitgegeven door White Goblin Games. Jong en oud kan genieten van het puzzelspel die iedere keer weer voor een uitdaging zorgt om de meeste punten te scoren. De Nintendo Switch-versie wordt in de herfst van 2023 uitgegeven door Monster Couch.

In Quilts and Cats of Calico kun je online tegen medespelers spelen en waar en wanneer je maar wilt. Het duidelijke geknor van de schattigste poezels is tijdens het spelen te horen. De opdracht is om de beste kleedjesmaker te worden en de meeste katten in hun wensen te voorzien. We gaan echter nóg een stapje verder en geven een extra reden om voor deze bordspel-adaptie te gaan: er zijn namelijk meerdere variaties op de regels én er is een campagne-versie.

Kleedjes maken kan zowel solo, met vrienden of met totale vreemden. Dankzij de cross-platform multiplayer kun je vrienden uitnodigen, maar ook tegen totaal onbekenden spelen. Dat laatste is zeker handig wanneer je vrienden het spel bijvoorbeeld continue van je verliezen. Tevens krijg je bij de online versie wekelijks challenges voorgeschoteld.

De story mode campagne bestaat uit een wereld die is geinspireerd op Studio Ghibli. Zelfs de meest versteende harten worden door de liefste katten gesmolten. Je kruipt in de huid van een rondreizende kleermaker die overal ter wereld de meest prachtige kleedjes naait. Je moet het opnemen tegen een meedogenloos bedrijf die jouw prachtige ambacht bedreigd. Tijdens je reis ontmoet je vrienden en natuurlijk katten die van onschatbare waarde zijn.

Enthousiast geworden? Dan dien je helaas nog wel even geduld te hebben van de game verschijnt helaas pas in de herfst van 2023 op de Nintendo Switch.

© 2023 by Monster Couch sp. z o.o. All Rights Reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.