Eindelijk was het weer tijd voor een nieuwe Nintendo Direct! Deze zat bomvol nieuwe aankondigingen. Waar we voorheen wat sceptisch waren, kunnen we toch concluderen dat we aangenaam verrast zijn door alle aankondigingen van deze editie. We nemen je mee in al het Nintendo-nieuws!

Het belooft een mooi najaar te worden met vele mooie games die het daglicht gaan zitten voor de Nintendo Switch. Ook hebben we al enkele toffe aankondigingen voor 2025 gekregen. Laten we eens onder de loep nemen welke games we binnenkort kunnen gaan spelen. Wil je de Nintendo Direct nu zelf helemaal terugkijken? Neem dan hier een kijkje:


De presentatie ging van start met een nieuwe aankondiging van Mario & Luigi onder de noemer Brothership. Waar je eerst meteen denkt van het is weer een remake wordt je toch blij verrast dat het een gloednieuwe titel is. Je stapt aan boord en hijst de zeilen op weg naar Concordia. Verken eilanden, ontmoet nieuwe vrienden en bekende gezichten. In Brothership draait het om het broederschap en dat betekent: goed samenwerken. Mario & Lugi: Brothership verschijnt op 7 november.

Een andere grote aankondiging is die van Metroid Prime 4: Beyond. We kregen een trailer te zien en de bekendmaking dat de game in 2025 gaat verschijnen.

Zelda-fans komen ook aan beurt, want the Legend of Zelda: Echoes of Wisdom verschijnt al op 26 september. Je krijgt hierin in de huid van Zelda en onderzoekt waarom er plotseling vreemde scheuren in Hyrule zijn verschenen. Ook kwam Mario nogmaals aan bord met een nieuwe Mario Party genaamd Jamboree. Vijf nieuwe spelborden, waaronder het leuke Regenboogplaza en een Mario Kart-baan. Er zijn meer dan 110 minigames om te spelen en online kun je een heuse Koopatlon spelen. De game verschijnt op 17 oktober.

Andere grote Nintendo-releases zijn natuurlijk de remake van Luigi’s Mansion 2 HD die op 27 juni verschijnt én een remake van Donkey Kong: Country Returns in HD op 16 januari 2025. Deze game werd oorspronkelijk uitgebracht op de Nintendo Wii en was een enorm succes. Stiekem hoopten we natuurlijk op een gloednieuwe Donkey Kong aankondiging, maar helaas. Gelukkig gaan we ons met deze 80 levels, inclusief extra levels uit de Nintendo 3DS-versie ook enorm vermaken.Nog meer releases die gaan verschijnen:

 • Nintendo World Championships: NES Edition
  Deze game is voor de echte die-hards. Er zijn meer dan 150 speedrun-uitdagingen uit 13 NES-games. Stel je skills op de proef vanaf 18 juni.
 • Nintendo Switch Sports
  Een gratis update, want je kunt gaan basketballen met Nintendo Switch Sports. De update verschijnt deze zomer.
 • DRAGON QUEST
  De remake van de klassieke RPG Dragon Quest III verschijnt op 14 november. Ook komt er een combo van Dragon Quest I en II volgend jaar en is je Erdrick-trilogie compleet.
 • LEGO® HORIZON ADVENTURES
  Een gloednieuw LEGO-avontuur speciaal voor de Horizon-fans, maar natuurlijk ook voor de LEGO-fans. In deze game duik je in een wereld vol bossen en enorme bergen waar reusachtige, beestachtige machines ronddwalen. Ergens deze winter kun je aan de als met machinejager Aloy.
 • Just Dance 2025 Edition
  Ook dit jaar mag een Just Dance-editie natuurlijk niet ontvangen. Met 40 nieuwe songs kom je het najaar wel door, want editie 2025 verschijnt in oktober.
 • Hello Kitty Island Adventure
  Animal Crossing-fans opgelet! Dit is een mega-schattig avontuur vol Sanrio-personages en natuurlijk Helly Kitty! Verken en herstel een mysterieus eiland en sluit vriendschappen met onder meer Kuromi ennnnn….. Cinnamoroll! In 2025 wordt je Nintendo Switch omgetoverd in enorme schattigheid.

 • Stray
  Het ultieme kattenavontuur komt nu ook naar de Nintendo Switch! Een absolute aanrader om te spelen deze winter.
 • Tales of the Shire: A The Lord of the Rings Game
  Een levenssim in de wereld van de Hobbits. Wat betekent dat? Zorgen voor je tuin, vissen en maaltijden bereiden. Ervaar hoe het is om te leven als een inwoner van Bijwater vanaf deze winter.
 • MIO: Memories in Orbit
  Speel als MIO, een behendige androïde met buitengewone vaardigheden, die ontwaakt in de Vessel – een gigantisch verlaten ruimteschip vol vegetatie en losgeslagen machines. Vecht er op los in 2025.
 • Disney Illusion Island: The Mystery in Monoth (gratis update)
  Een gloednieuwe gratis update voor de game. Een absolute aanrader en meteen te spelen!
 • Funko Fusion
  Funko komt tot leven en duikt in de universums van onder meer Jurassic World, Back to the Future, Jaws, Chucky en Battlestar Galactica. Deze game ziet er zeer leuk uit en bevat zeer veel humor. Vanaf 13 september kan het fandom-festival beginnen.
 • Among Us
  Jazeker, deze game is nog steeds populair en daarom verschijnt er een gloednieuwe update. In deze update zitten nieuwe rollen voor misleiding en deze is nu meteen te spelen.
 • Darkest Dungeon II
  Op 15 juli verschijnt Darkest Dungeon II op de Switch. Vorm een team, stap aan boord van je postkoets en vertrek naar het vervallen landschap in een laatste poging om een apocalyps te voorkomen in deze roguelike roadtrip van de verdoemden.
 • Looney Tunes: Wacky World of Sports
  De Looney Tunes waren in het verleden een groot succes op de consoles en nu keren ze ook terug op de Nintendo Switch. Raas rond als Roadrunner, toon je brute kracht als Elmer Fudd, of wees je tegenstanders te slim af als Bugs Bunny en meer in knotsgekke sportactie. De game verschijnt dit najaar.
 • METAL SLUG ATTACK RELOADED
  Een tower defence-game met besturing voor beginners en een 2D-pixellook. De game is nu te spelen.
 • MARVEL vs. CAPCOM Fighting Collection: Arcade Classics
  Nog dit jaar verschijnen zeven populair arcadeklassiekers op de Nintendo Switch, inclusief X-Men vs. Street Fighter, Marvel vs. Campom 2 New Age of Heroes én een arcadeversie van de beat-ém-ip-game the Punisher.
 • Phantom Brave: The Lost Hero
  In 2025 ga je mee met Marona, een jonge meid die de gave heeft om met Phantoms te praten, op reis door de oceaanwereld Ivoire.
 • The Hundred Line -Last Defense Academy
  Een game van de makers van Danganronpa. Bescherm de school 100 dagen lang tegen mysterieuze vijanden genaamd School Invaders. Ga de strijd aan in RPG-gevechten vanaf 2025.
 • Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven
  Een remake van de klassieke RPG-game verschijnt op 24 oktober.
 • FANTASIAN Neo Dimension
  Een gloednieuw RPG_verhaal. Beleef een verbeterde versie van Fantasian met gloednieuwe functies deze winter op de Nintendo Switch.
 • FAIRY TAIL 2
  Ga met Natsu en zijn vrienden op een episch RPG-avontuur vanaf deze winter.
 • Ace Attorney Investigations Collection
  Deze geremasterde collectie bevat Ace Attorney Investigations: Miles Edgeworth en – voor het eerst in het Engels – Ace Attorney Investigations 2: Prosecutor’s Gambit. Vanaf 6 september te spelen.
 • Farmagia
  Een avontuur vol monstergevechten en farming van de maker van Rave Master en Fairy Tail in samenwerking met Marvelous. De game verschijnt op 1 november.
 • THE NEW DENPA MEN
  Een gratis te spelen RPG waarin je radiogolven afspeurt naar Denpa Men. Je ziet ze niet met het blote oog, maar vanaf 22 juli kun je ze vinden op de Nintendo Switch.

  Voila! Dat was 40 minuten aan extreem Nintendo Switch-geweld! Zijn we een beetje tevreden? Jazeker! Mooie releases om het najaar van 2024 door te komen. Helaas werd er met geen woord gerept over een Nintendo Switch 2, maar ik vermoed dat dit een geheel eigen Nintendo Direct zou worden en dat we deze in 2025 wel een zouden kunnen gaan krijgen. To be continued!

  © Nintendo. 2024

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.