Zoek je nog wat leuks om aankomend weekend te doen en ben je toevallig in Utrecht? Kom dan naar Bibliotheek Neude Utrecht, waar op vrijdag 28 juni en zaterdag 29 juni het werk van HKU Games te zien (en te spelen) is tijdens het eindexamenfestival Exposure.

Maar liefst 35 werken zijn het weekend te beleven in de centrale hal van de bibliotheek. Dit loopt uiteen van speelbare games, tot interactieve installaties, tot virtual en mixed realities. Met het werk studeren game- en interactieontwerpers af aan HKU Games, om hierna hun loopbaan voort te zetten in de (inter)nationale game industrie en daarbuiten.

Op de vrijdag wordt het werk van de afstudeerders omlijst door een inhoudelijk programma waarin studenten, docenten en onderzoekers de kans krijgen om over hun werk te vertellen.

‘Onze sector is de afgelopen decennia volwassen geworden,’ aldus Viktor Wijnen – de Bont, directeur van HKU Games. ‘Voorheen moesten games zichzelf vooral ‘bewijzen’ in de vorm van maatschappelijk nut door ze toe te passen in bijvoorbeeld zorg en onderwijs. Tegenwoordig staan games op zichzelf. Dit is logisch, omdat het ondertussen een volwaardig onderdeel is van onze hedendaagse cultuur. Games zijn een krachtig medium dat wereldwijd door miljarden wordt gespeeld.’

Deze opvatting deelt Bibliotheek Utrecht. ‘Games zijn niet langer ‘alleen maar’ entertainment of een toegepast medium, ze zijn een belangrijk onderdeel van onze hedendaagse cultuur,’ zegt Deirdre Carasso, directeur van Bibliotheek Utrecht. ‘Toch vinden games nog te weinig aansluiting bij de traditionele culturele infrastructuur. Wij als bibliotheek zien het als onze taak om bezoekers mee te nemen in maatschappelijke ontwikkelingen en hen nieuwe verwonderende ervaringen te bieden. Daarom zijn we trots dat we deze nieuwe makers eind juni te gast hebben.’

HKU Games is in Bibliotheek Neude te zien op vrijdag 28 juni van 15:00u – 21:00u en zaterdag 29 juni van 12:00u – 17:00u. Het werk van de studenten wordt door ondersteund met een openbaar randprogramma met een conferentie, talks en een borrel. Kijk op exposure.hku.nl/games voor verdere informatie.

Naast werk van HKU Games is er tijdens afstudeerfestival Exposure nog veel meer te ontdekken. Van 26-30 juni kun je op verschillende plaatsen in de stad ook kennismaken met het werk van afstudeerders op het gebied van bijvoorbeeld beeldende kunst, theater, media en design. Kijk op exposure.hku.nl voor meer informatie.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.