Het lijkt een eeuwige strijd te zijn: kies je voor Nintendo of PlayStation. Het meest voor de hand liggend is natuurlijk te vragen of je team Xbox of PlayStation bent, maar bij Female-Gamers.nl zijn we lekker tegendraads. Als je echt moet kiezen, waar zou je dan voor gaan? De vraag voor deze FAQ: Ben jij team Nintendo of PlayStation?

Alena: Jeetje, dat is echt een hele lastige. Nintendo heeft hele leuke games, PlayStation ben ik grafisch meer fan van en biedt daarmee ook wat meer diversiteit. Ik denk toch dat ik dan ga voor PlayStation, want dat was de eerste console die ik had. Ik had Rayman, Theme Hospital en later met de PlayStation 2 games als Burnout en Ratchet and Clank. Van die laatste hoop ik nog steeds op een opvolger!

Lisa: Team PlayStation, hands down. Ondanks dat ik wel ben opgegroeid met Nintendo (SNES, Nintendo 64), resoneren de exclusieve games die Sony/PlayStation te bieden heeft veel meer met mij, dan wat Nintendo uitbrengt. Het sluit meer aan bij wat ik zoek in games, zoals bijvoorbeeld een goed verhaal dat ook niet bang is om zwaardere onderwerpen aan te snijden (denk bijvoorbeeld aan de The Last of Us-games). Grafisch vind ik de games ook interessanter; bij Nintendo wordt het al snel wat kinderlijker. Maar uiteraard sla ik een rondje MarioKart niet af.

Patricia: Kijk, dit is zo’n typische vraag waarbij je bijna vraagt welk kind ik de leukste vind. Maar, toch ligt het net even anders. Ik ben opgegroeid met Nintendo, en vind heel veel geschikt voor jonge leeftijden (kidsproof). Of het nu is voor de (3)DS, de Wii, de Switch, het is voor elke leeftijd wel geschikt. Op de PlayStation heb je de wat meer ‘ruigere’ titels, hoewel er ook de nodige geschikte games zijn voor kinderen. Als ik kijk naar waar ik het meeste mee heb gespeeld, is dat de Nintendo en we hebben eigenlijk altijd wel een Nintendo console in huis. Toch wordt de PlayStation vaker aan geslingerd, al is dat wel door de kinderen.. Misschien moet ik langzaam mijn Nintendo-fangirl panties uittrekken en inwisselen voor de PlayStation? Of ben ik dan een overloper als ik van team wissel?

Linn: hoewel ik van beide consoles een hoop in de verzameling heb zitten gaat mijn voorkeur toch echt uit naar Nintendo. De Nintendo Switch slinger ik ook veel vaker aan dan de PlayStation 5 hier in huis. Het is al eerder benoemd: voor actie moet je bij de PlayStation zijn en voor de ├ęchte familie-games bij Nintendo. Mario-games zou ik echt niet kunnen missen. Hoewel Kingdom Hearts speelt natuurlijk veel lekkerder op de PlayStation. Mijn eerste kennismaking met de game-wereld was ook met de Nintendo en dat nostalgische gevoel raak je toch ook nooit meer kwijt.

Sam: Voor mij is dit absoluut Nintendo. Mijn liefde voor gaming begon bij de NES, met zijn vrolijke kleuren en deuntjes en het pistooltje waarmee ik op eenden kon jagen. Ik heb veel tijd doorgebracht met de dikke grijze Game Boy, vooral met Tetris. Nintendo heeft altijd een speciale plaats in mijn hart gehad; mijn jongste dochter heet niet voor niets Zelda. Hoewel ik bijna alle PlayStations heb gehad, blijft mijn grote liefde toch altijd Xbox en PC.

En nu jij! Ben jij team PlayStation of team Nintendo?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.