Ik had even een maand pauze, maar laten we juni weer dansend in stappen met een Funky Friday. Deze maand deel ik graag een aankomende game met jullie, Bits & Bops. Bits & Bops is al voorbij gekomen bij Wholesome Games en kwam voorbij als suggestie op Steam. Tijd om me daar eens in te verdiepen dus!

Bits & Bops is een vrolijke en kleurrijke ritmegame van Tempo Lab Games uit Australiƫ. Tempo Lab Games heeft Bits & Bops als hun debuut, dus het is niet vreemd dat we nog niet eerder van ze hebben gehoord. Wel zijn ze al onder de aandacht geweest voor verschillende evenementen en prijzen, zoals SXSW Sydney en Days of the Devs 2023. En deze aandacht snap ik wel, want de trailer, screenshots en demo (jawel) zien er ontzettend leuk en vrolijk uit en de muziek sleept je heerlijk mee in deze vrolijkheid.

In Bits & Bops speel je meer dan 20 verschillende mini-games waar ritme centraal staat. Iets of iemand in de game zet het ritme in en jij kopieert of volgt. Er is bijvoorbeeld een mini-game waarbij je een kastje in elkaar zet. Vanuit het perspectief van een instructieboekje zet een hand de spijkers in een ritme voor je klaar en jij ramt ze met de hamer op hetzelfde ritme in de planken. Klinkt simpel, totdat het beeld zich af en toe verschuift, of er een kat op het instructieboekje (jouw scherm dus) gaat liggen. Toch niet zo simpel en vreselijk afleidend. Precies goed voor een ritmegame.

Bits & Bops heeft helaas nog geen releasedatum, maar je kunt al wel een demo spelen. De demo is kort maar krachtig en lokt me nu al uit om het ritme beter vast te houden dan de vorige keer. De game zal uitkomen voor PC (Steam), Steam Deck, Nintendo Switch, PlayStation 5 en Xbox series. Hou Tempo Lab Games en Bits & Bops vooral in de gaten via de social media kanalen: Twitter, Discord, TikTok en YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.