Het is weer Funky Friday en ik dacht deze keer te gaan voor een ritmegame die je perfect tijdens de vakantiedagen kunt spelen. Just Dance is een game die je heel goed alleen kunt spelen, maar ook met het gezin, familie en vrienden. Perfect voor vermaak tijdens de vakantie dus!

Wie kent Just Dance nou niet? Het is dé party dans game die hier thuis, op evenementen en zelfs op de buitenschoolse opvang van de kinderen te vinden is. De vrolijke neonkleuren, enthousiaste dansers en vollopende puntenbalkjes zetten vele mensen aan het dansen. Of je nu lekker de hele kamer door gaat, of rustig blijft zitten, Just Dance is voor iedereen te doen. De eerste Just Dance kwam uit in 2009 voor de Nintendo Wii. Deze eerste kraker had liedjes als Acceptable in the 80’s van Cavin Harris, DARE van Gorillaz, Hot n Cold van Katy Perry en Wannabe van Spice Girls.

Cotton-Eye Joe in de eerste Just Dance

Na de eerste succesvolle Just Dance volgend er nog vele meer op verschillende consoles. Na Just Dance 4 voegden ze er jaartallen aan toe, Just Dance 2014 tot en met 2024 hadden de nieuwste liedjes, maar ook klassiekers en soms zelfs een oudje van een van de eerdere Just Dance games. Ook werden er steeds meer nieuwe features toegevoegd, zoals een Kids mode met kinderliedjes, een online modus om met en tegen anderen te dansen en de online bibliotheek waar je een lidmaatschap voor moest aanschaffen. Bij iedere nieuwe game krijg je vaak een aantal maanden gratis om dit uit te proberen en gelukkig is er ook de mogelijkheid om gewoon 24 uur aan te schaffen. Voor als je soms met vrienden wat meer wil spelen dan alleen je huidige bibliotheek.

Waar het eerst nog enkel de Nintendo Wii betrof, heeft nu iedereen de mogelijkheid om Just Dance te kunnen spelen. Tegenwoordig kun je op ieder platform spelen met een controller of met een telefoon, zelfs op je PC via Just Dance Now. Dat vind ik zelf wel een fijne toevoeging. We spelen het hier thuis vaak op de Nintendo Switch, maar die is toch niet altijd even snel. Liedjes moeten soms lang bufferen als je eentje van de online bibliotheek gebruikt (ja, je kunt ze downloaden, maar bufferen moet ook gewoon werken) en de interface werkt niet altijd even soepel.

Ondanks dat ik soms wel eens het idee heb dat we het nu wel een beetje gezien hebben, ben ik toch altijd wel weer nieuwsgierig wat een nieuwe editie brengt. In juni werd de 2025 editie aangekondigd die in oktober naar alle platformen zal komen. De hele tracklist is nog niet bekend, maar we weten in ieder geval dat de volgende nummers te dansen zijn:

Green Day – Basket Case
Enur ft. Natasja – Calabria 2007
Lady Gaga – Pokerface
Sia – Unstoppable
Ariana Grande – Yes, and?

Verwacht in oktober 2024

Nog even geduld tot oktober, maar tot die tijd is het misschien wel weer eens leuk om een van de oude edities aan te zetten of misschien toch via Just Dance Now te spelen. Een leuke vakantieactiviteit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.