Vandaag beginnen we dan echt met ons Films en Series Alfabet, de letter A. Nu dacht ik dus dat het echt onwijs makkelijk zou zijn om dan iets te verzinnen, maar verdeurie, er is zoveel keuze! Ant-Man, Ant-Man and the Wasp, Alf, American Beauty of de recente Star Wars serie The Acolyte? Toch niet zo makkelijk dus.

Auteursrecht: Nickelodeon

Alena
Ik vind het ontzettend moeilijk, want er is zo ontzettend veel tofs en ik ben wel een film- en seriekijker. Maar als ik dan toch maar gewoon iets moet kiezen, dan ga ik voor Avatar: The Last Airbender, de animatieserie van Nickelodeon. Ik keek deze serie altijd als ik aan de studie was of tijdens het eten en tegenwoordig kijken we de serie met onze kinderen, die het ook echt super leuk vinden. Ik weet nog heel goed dat er een speelfiguurtje was van Aang met Appa en die zei dan de hele tijd “yip yip!”. Een jongetje op mijn stage had deze en speelde er de hele dag mee. Eventjes is dat leuk, maar na een tijdje werkte Aang me toch op de zenuwen. Gelukkig is de serie nog steeds leuk!

Auteursrecht: A24

Lisa
Om gelijk maar met een tranentrekker te beginnen, heb ik voor de letter A gekozen voor ‘A Ghost Story’. Eén van mijn favoriete films en de manier waarop regisseur David Lowery onverwerkte rouw, het verstrijken van tijd en tenslotte liefde heeft weten uit te beelden in deze film, is ontzettend indrukwekkend. Waanzinnig mooie soundtrack van Daniel Hart ook. Dit is er zo eentje die nog lang bij zal blijven, na het kijken, en zet je aan het denken.

Linn
We trappen meteen af met een klassieker uit mijn jeugd: Anastasia. De Don Bluth-versie natuurlijk. In zijn films zit altijd iets vrij duisters en hij heeft een vrij eigen stijl van animatie. De film duikt de geschiedenis in van Rusland anno 1926. Er is een bal gaande en deze wordt wreed verstoord door de gemene Rasputin en zijn gevleugelde vriendje Bartok. Een heerlijke film met ook fantastische muziek. De droom was om ook naar de musical te gaan, maar helaas gooide Corona roet in het eten.

Patricia
Er zijn enkele films die met de letter A beginnen die ik toch zeker onder mijn favorieten wil plaatsen, of die in een indruk op me hebben achtergelaten. Op het gebied van series kon ik niets bedenken behalve de klassieker, (The) A-team. Ik heb eigenlijk een klein beetje valsgespeeld (nu al?) omdat mijn film, eigenlijk uit meerdere delen bestaat (vind ik). Het gaat om (The) Avengers, ik heb de meeste films al meerdere malen gezien, en al die superhelden zijn nu eenmaal ‘Avengers’. Technisch gezien kan ik dus niet meer de andere films bij de andere letters noemen, waarbij ik het mezelf misschien juist makkelijker of moeilijker weet te maken..

Sam
Dit gaat echt ontzettend lastig worden! We hebben films zoals A Clockwork Orange, A Beautiful Mind, Akira, Annabelle, A Quiet Place en nog veel meer. Ja, ik noem ze toch even allemaal die in mijn rijtje voorkomen. Maar ik kies toch voor Alien! Waarom? Het is een geweldige serie aan films geworden en wie kent nu niet de iconische facehugger! De spanning en horror die Ridley Scott heeft gecreëerd met de claustrofobische setting van een ruimteschip en de bedreiging van een angstaanjagend buitenaards wezen maken Alien tot een meesterwerk dat je op het puntje van je stoel houdt. Plus, wie kan Sigourney Weaver als de stoere Ripley vergeten? Alien combineert perfecte sci-fi en horror in een film die je gewoon gezien moet hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.