Het is bijna zover, vrijdag 21 juni tot en met zondag 23 juni vult de Jaarbeurs Utrecht zich met alles rondom popcultuur, comics, films en nog veel meer tijdens Heroes Dutch Comic Con. Als Female-Gamers.nl zijn we ook altijd benieuwd naar het aanbod voor de gamers, dus hierbij een overzicht voor deze jubileumeditie.

Allereerst goed om te weten dat er een speciale Gaming Area is, waar je alles vindt rondom spelletjes en games. Hier zullen onder andere de toernooien en Q&A’s zijn. Toernooien waarbij je je kunt aansluiten zijn bijvoorbeeld Super Smash Bros. Ultimate (1v1), Valorant (5v5) of League of Legends (5v5). Hiervoor moet je wel een ticket kopen, dus check van te voren even of je mee zou willen doen. Er zijn gelukkig ook activiteiten waar je zonder ticket aan mee kunt doen. Zo zijn er Dungeons & Dragons one-shots, workshops en kun je miniaturen schilderen.

De Gaming Stage is the place to be. Hier vinden de tofste toernooi finales plaats, kan je unieke Q&A’s bijwonen met bekende stemacteurs Ted Lewis en Matthew Sussman en doe je een dansje doen op de tunes van de Red Bull DJ. Bardo Ellens, een van Nederlands grootste Youtubers, neemt de presentatie op zich op het podium. Maar er is veel meer te beleven in de Gaming Area.

Bart Nijs fotografie – Heroes Dutch Comic Con

Bij de stand van Elite Gamestore zijn stemacteurs Ted Lewis en Matthew Sussman aanwezig! De heren draaien al jaren mee in de industrie en zijn vooral te herkennen van hun werk voor diverse games en anime series, waaronder de Pokémon franchise. Fans krijgen de mogelijkheid om een handtekening en selfie te bemachtigen of hun vragen stellen tijdens de Q&A op de Gaming Stage.

Er valt nog veel meer te beleven in de Gaming Hall tijdens Heroes Dutch Comic Con. Zo kan je proberen te ontsnappen uit de escape room van de Nationale Politie, een foto schieten in League of Legends-stijl bij de stand van mCon esports, prijzen winnen bij het Rad van Fortuin of gewoon lekker een potje gamen bij een van de vele arcadekasten in de Free2Play area. Wie alvast in de stemming wil komen voor het evenement, kan een gokje wagen tijdens een van de vele prijsvragen tijdens de speciale Gaming Week op de Heroes Dutch Comic Con social media. Zo wordt er o.a. een Nintendo Switch Lite en een AOC gaming GH wireless over-ear gaming headset verloot onder deelnemende fans.

Wij (Lisa en Alena) hebben er in ieder geval weer zin in en zijn natuurlijk ook bij de Gaming Area te vinden. Zien we jullie daar?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.