Adembenemend, dat is het eerste woord wat te bedenken is na het zien van de trailer van Empire of the Ants. Om eerlijk te zijn is het gewoon beter om de trailer te bekijken en daarna een verhaal over de game te vertellen. Dus we pakken het anders aan dan normaal en we gooien er meteen een trailer in:

Deze game ziet er zo realistisch uit dat je gaat twijfelen of je wel naar een game zit te kijken of toch niet stiekem naar een documentaire. Althans we moeten nu afgaan op wat we in de trailer zien natuurlijk. alleen wat ziet dit er al tof uit. Nu hebben we echter nog geen flauwe idee wat natuurlijk te bedoeling is, maar de game is ge├»nspireerd op de Bernard Werber’s Sage “Empire of the Ants”. Een game gebaseerd op een boekenreeks is natuurlijk ook alweer iets heel bijzonders.

In de game ga je op een epische reis en ben je een klein wezentje in een groot fotorealistisch strategiespel. Je speelt als een onverschrokken mier en je leid je kolonie door de gevaren van het bos. Jouw kolonie is gedoemd en verloren en je neemt deel aan de grote uittocht. Ook dit klinkt alweer als een interessante basis voor een game. Je wordt de 103.683e, de Ant Savior en je leidt een kolonie, herbouwt een huis, bescherm het huis en laat het bloeien. Ook verover je nieuwe gebieden in verschillende seizoenen.

Empire of the Ants wordt voor nu eind 2024 verwacht voor PC via Steam en PlayStation 5. In ieder geval zijn de verwachtingen al hooggespannen en lijkt dit ook alvast een prijswinnaar als het gaat om graphics. Benieuwd wat we nog meer van de game kunnen verwachten. Nooit gedacht dat we ooit in een game door de ogen van een mier zouden kijken. Wellicht ga ik die kolonnies in mijn achtertuin toch nog een keer waarderen of toch begrijpen waarom er zo veel verschillende hoopjes zijn.

┬ę Microids

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.